Metro-portal.hr

objavljeno 11.08.2011. 14:47:00
FACEBOOK MESSENGER

Facebook lansira besplatne instant poruke za mobitele

Servis nazvan Facebook Messenger lansiran je jučer u SAD-u, a korisnicima ove društvene mreže omogućuje da šalju besplatne poruke korisnicima na svojoj listi prijatelja

Fotografija vijesti

U vrijeme kada svjetski mediji izvještavaju o BlackBerryu i njegovim besplatnim instant porukama među korisnicima kao glavnom sredstvu komunikacije prosvjednika za vrijeme nereda u Britaniji, Facebook je predstavio svoju verziju servisa za instant poruke.

Servis nazvan Facebook Messenger lansiran je jučer u SAD-u, a korisnicima ove društvene mreže omogućuje da šalju besplatne poruke korisnicima na svojoj listi prijatelja, koristeći Android ili iOS operativne mobilne sustave.

Aplikacija će omogućavati korisnicima da šalju i grupne poruke. Ukoliko pošiljatelji dodaju svoju lokaciju u poruci, svi će ljudi unutar grupe kojoj je poruka poslana biti u mogućnosti „vidjeti" jedni druge na interaktivnoj karti.

Prijatelji kojima je poruka poslana odmah će vidjeti poruku.

„Ponekad je teško pogoditi najbolji način da kontaktirate nekoga, znati trebate li poslati sms, email ili nazvati i što će osoba kojoj se javljate prvo provjeriti. Mi u Facebooku vjerujemo da komunikacija mora biti jednostavnija od toga" napisala je autorica aplikacije, Lucy Zhang.

„Korisnici bi trebali biti u mogućnosti napisati poruku, stisnuti „šalji" i biti sigurni da će poruka biti dostavljena toj osobi iste sekunde" rekla je Lucy na svom blogu.

Kada će aplikacija postati dostupna i nama u Europi, još nije objavljeno.

11.08.2011. 14:47:00
http://metro-portal.hr/facebook-lansira-besplatne-instant-poruke-za-mobitele/62172/