Metro-portal.hr

objavljeno 23.09.2012. 08:35:00
ŠPIJE

Facebook će vas tražiti da cinkate prijatelje

Facebook će pitati prijatelje sumnjivih profila koriste li se oni pravim imenom ili lažnim, kako bi uklonili lažne profile

Hoćete li otkucati frenda Facebooku
Hoćete li otkucati frenda Facebooku (Arhiva)

Facebook je napravio revoluciju na početku upravo konceptom koji je bio potpuno različit od dotadašnjeg - profilima s pravim imenima. Do Facebooka, internet je gotovo u pravilu bio mjesto gdje ste bili netko drugi, osim na malom broju specijaliziranih mjesta.

Anonimnost je s Facebookom nestala, no korisnicima širom svijeta nije trebalo dugo da počnu otvarati lažne profile. Kako je upravo pošast lažnih profila ono što Facebooku odnosi najveće i najbogatije oglašivače, borba do zadnjeg pravog imena počinje.

Facebook je već najavio početkom mjeseca da će početi brisati profile za koje vjeruju da su lažni, no još uvijek se ne zna jesu li započeli ili nisu. U najnovijoj varijanti, Facebook će prvo pitati prijatelje profila za koji vjeruju da je lažan koristi li ta osoba svoje pravo ime na profilu.

Anonimnost je, naravno, garantirana, a posljedica pozitivnog odgovora je sigurno brisanje profila. Koliko će takvih profila nestati sa Facebooka, vidjet ćemo.

23.09.2012. 08:35:00
http://metro-portal.hr/facebook-ce-vas-traziti-da-cinkate-prijatelje/74022/