Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2012. 14:29:37
SRETAN ROĐENDAN!

eZadar slavi peti rođendan

Danas je eZadar sinonim za Zadar na internetu, na društvenim mrežama, nezaobilazni zadarski brand, prepoznatljiv u Hrvatskoj, regiji ali i mnogo šire

Najjači regionalni portal slavi petu godišnjicu
Najjači regionalni portal slavi petu godišnjicu (eZadar)

Zadarski internetski portal eZadar.hr danas slavi 5. rođendan. Pokrenut 21. svibnja 2007. godine, u to doba bio je jedan od prvih takvih lokalnih projekata u Hrvatskoj, a vrlo brzo je svojim sadržajem i kvalitetnom uređivačkom politikom postao najčitaniji gradski i regionalni news portal u Hrvatskoj i predložak mnogim sličnim projektima nastalim nakon njega.

Pet godina nakon pokretanja eZadar se može pohvaliti brojnim priznanjima i dosezima, ali ekipu okupljenu oko osnivača Mladena Malika, najviše veseli činjenica da su uspjeli u svom prvobitnom naumu - pravu sliku Zadra poslali su u svijet! Što to znači najbolje će ilustrirati brojke. Medij koji živi i djeluje u gradu od 70 tisuća stanovnika mjesečno prosječno pročita oko 280 tisuća korisnika, godišnje oko 2,5 milijuna. U pet godina djelovanja portal eZadar je u svoj grad, barem virtualno, doveo više od 9 milijuna čitatelja, što je izuzetno vrijedan doseg.

Danas je eZadar sinonim za Zadar na internetu, na društvenim mrežama, nezaobilazni zadarski brand, prepoznatljiv u Hrvatskoj, regiji ali i mnogo šire. 

eZadar je među prvima u Hrvatskoj prepoznao izuzetan potencijal društvenih mreža i na pravi ih način koristi u komunikaciji sa svojim korisnicima. Danas u vrijeme Facebooka, Twittera, Google Plusa, Pinteresta, Instagrama... eZadar se može pohvaliti da je najutjecajniji hrvatski medij na društvenim mrežama o čemu svjedoči najveći Klout score u konkurenciji svih hrvatskih medija na društvenim mrežama.

Prema istraživanju Socialsense.me koji dnevno provodi agencija Drap, Facebook stranica eZadar je redovito među TOP 10 dnevnih i tjednih stranica po broju i kvaliteti interakcija sa svojim korisnicima. Prema drugom istraživanju Socialnumbers.com agencije iStudio Facebook stranica eZadar je redovito među 20 onih o kojima se najviše priča (Talking about) u Hrvatskoj.

Facebook stranica eZadar danas generira više od 20 posto posjeta portalu, trenutačno broji preko 22 tisuće vrlo aktivnih fanova, te generira reach od skoro pola milijuna korisnika mjesečno, a na Twitteru ima više od 3.200 sljedbenika. eZadar je vrlo aktivan i na ostalim društvenim mrežama poput Google Plusa, Instagrama, Pinteresta itd.

eZadar je moguće već gotovo dvije godine pratiti i „u hodu" na mobilnim aplikacijama pa tako uz prvu aplikaciju za Nokia mobilne uređaje više od godine i pol ima aplikacije za Android i iOS (iPhone i iPad) operativne sustave, a od prošlog ljeta i potpuno funkcionalan mobilni portal koji danas posjeti preko 40 tisuća korisnika mjesečno.

  • Pet vrlo uspješnih godina je iza nas i vrlo smo ponosni do sad učinjenim. Bez obzira na posljednje tri krizne godine, eZadar ide polako ali sigurno naprijed u korak s vremenom, možda ne dinamikom koju smo planirali, ali epur si muove. Na žalost vremena su takva da se danas kao i svi u Hrvatskoj više bavimo preživljavanjem, nego nužnim ulaganjima u budućnost, ali iskreno se nadamo kako će se i to uskoro promijeniti na bolje, kaže osnivač Mladen Malik.   

21.05.2012. 14:29:37
http://metro-portal.hr/ezadar-slavi-peti-rodjendan/71207/