Metro-portal.hr

objavljeno 16.01.2020. 14:01:00
BRAVO

EXIT timu novi „festivalski oscar“

Prije titule za No Sleep, EXIT je već osvojio dvije nagrade za „Najbolji veliki europski festival" za izdanja iz 2013. i 2017. godine,

No Sleep Festival 2019
No Sleep Festival 2019 (EXIT)

Exitov međunarodno priznati No Sleep Festival proglašen je za „Najbolji novi festival Europe" na sinoćnjoj svečanoj dodjeli Europskih festivalskih nagrada (European Festival Awards) u Nizozemskoj, najprestižnijem europskom festivalskom natjecanju!

Prije titule za No Sleep, EXIT je već osvojio dvije nagrade za „Najbolji veliki europski festival" za izdanja iz 2013. i 2017. godine, a Sea Dance za „Najbolji europski festival srednje veličine" 2015. godine. Time je EXIT tim postao i najnagrađivanija nezavisna festivalska grupacija Europe, osvojivši čak četiri titule u samo sedam godina i to u godini kada EXIT proslavlja svoj jubilarni, dvadeseti rođendan! Trijumf No Sleep festivala posebno se ističe kada se uzme u obzir da je na ovogodišnjem festivalskom natjecanju sudjelovalo više stotina festivala, za koje je glasalo preko 350 tisuća ljudi iz brojnih zemalja svijeta, kao i stručni žiri, koji čine neki od najvećih autoriteta u svjetskoj muzičkoj industriji. Nakon dvije osvojene titule, i EXIT se ponovo našao među deset najboljih velikih festivala Europe, i to deseti put od kad su ove nagrade ustanovljene 2009. godine, dok se među najboljima u svojoj kategoriji čak šesti put našao i Sea Dance.

Glazbena platforma No Sleep koju je EXIT kreirao uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, izgradila je zavidnu reputaciju na svjetskoj sceni u proteklih pet godina, prije svega kroz kultnu pozornicu na EXIT i Sea Dance festivalima, ali i brojnim No Sleep događajima u svjetskim metropolama kao što su London, New York, Rim, Sao Paulo, Barcelona, Bruxelles i drugi. Uz pohvale fanova i medija iz preko 40 zemalja svijeta, No Sleep je predstavio neke od najuzbudljivijih izvođača svjetske elektronske scene i vodećih klubova, koji su ugostili i Exitove No Sleep događaje, a među kojima su i fabric (London), Rex, Concrete (Paris), Tresor (Berlin), Sub Club (Glasgow), Fuse (Bruxelles), Arma17 (Moskva), D-Edge (Sao Paolo), The Bunker (New York), Goa (Rim), Nitsa (Barcelona) i drugi.

Iako se održava svega dvije godine u današnjem formatu, No Sleep se već izdvojio kao jedan od najvećih indoor elektronskih glazbenih događaja u Europi, a održava se na preko deset lokacija u Beogradu, uključujući Glavni hangar u Luci Beograd i međunarodno priznatim klubovima kao što su Drugstore, 20/44, Mladost, half, Dot i drugi. Na popisu dosadašnjih izvođača festivala nalaze se redom neka od najtraženijih svjetskih imena kao što su Nina Kraviz, Fatboy Slim, Amelie Lens, Bicep, Jeff Mills, Dax J i brojni drugi. Nakon velikog uspjeha rasprodanog samostalnog festivalskog izdanja i prateće konferencije, No Sleep se vraća ove godine u studenom, a sve detaljnije informacije bit će uskoro dostupne na nosleepfestival.com.

Samo do petka, 17. siječnja: Uz EXIT 2.0 i dvaput na more!

Za sve one koji jedva čekaju ljeto i noći na No Sleep pozornicama na EXIT i Sea Dance festivalima, u tijeku je i velika blagdanska akcija u kojoj se kupnjom ulaznice za jubilarni, dvadeseti rođendan EXIT festivala po promotivnoj cijeni od 450 kn na poklon mogu dobiti i festivalske ulaznice za Sea Star u Umagu i Sea Dance na budvanskoj plaži Buljarica! Akcija traje najkasnije do petka, 17. siječnja u ponoć, a dovoljno je da se svi postojeći i budući kupci poslije registriraju u terminu od 1. do 29. veljače na stranici exitfest.org gdje mogu i kupiti ulaznice, kao i direktno u prodajnim mrežama Entrio i TicketShop. Turistički paketi za EXIT i druge festivale nalaze se na stranici exittrip.org.

16.01.2020. 14:01:00
http://metro-portal.hr/exit-timu-novi-festivalski-oscar/123161/