Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2022. 12:01:00
BRAVO

EXIT predstavio ekskluzivni VR projekt na Svjetskoj izložbi Expo Dubai

Ovaj impresivni audio-vizualni projekt čine poznate festivalske lokacije snimljene 8K 360 VR kamerom

David Guetta
David Guetta (Arhiva)

EXIT, dvostruki europski festivalski prvak, predstavljen je na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai s ekskluzivnim VR projektom. Posjetitelji Srpskog paviljona imaju priliku da kroz njega EXIT festival dožive s mjesta koja nikome nisu dostupna - točno pored Davida Guette na Glavnoj pozornici ili uz Solomuna i Paula Kalkbrennera na Dance Areni!

Ovaj impresivni audio-vizualni projekt čine poznate festivalske lokacije snimljene 8K 360 VR kamerom prošlog srpnja, kada se EXIT upisao u povijest kao prvi veliki festival održan od početka pandemije.

Novosadski festival jedan je od svega nekoliko globalno poznatih festivala koji su predstavljeni na Svjetskoj izložbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Posjetitelji Expa kroz EXIT VR u Dubajiu mogu biti na dunavskom Varandinskom mostu, koji svake godine pređe na tisuće ljudi kako bi stigli do Petrovaradinske tvrđave i festivala. Slijede glavni ulaz i raskršće koje vodi do brojnih festivalskih pozornica i zona.

Na Glavnoj sceni čeka ih David Guetta, ali ovog puta mogu biti pored njega, na mjestu na kojem nitko od publike nije bio! Na obližnjoj, svjetski poznatoj mts Dance Areni posjetiteljima se pruža prilika da stoje uz legendarne Paula Kalkbrennera i Solomuna, a pogled na hram elektronske glazbe i jutra za pamćenje mogu imati i iz VIP zone.

Na Expo Dubai sudjeluju 192 države iz cijelog svijeta, a očekuje se da će privući oko 25 milijuna posjetitelja.

Svjetska izložba je nastala 1851. godine, kako bi se pod jednim krovom okupile ideje, kulturna dobra, tehnološka i industrijska dostignuća država svijeta. Ovo su događaji koje su tijekom prethodnih 170 godina promenili svijet i na kojima su predstavljene inovacije poput naizmjenične struje, telefona, televizije, kompjutera, zvučnog filma, fotografije u boji i mnoge druge.

26.01.2022. 12:01:00
http://metro-portal.hr/exit-predstavio-ekskluzivni-vr-projekt-na-svjetskoj-izlozbi-expo-dubai/136191/