Metro-portal.hr

objavljeno 06.04.2020. 13:29:00
SJAJNO!

EXIT i Sea Star pozivaju sve da pomognu sugrađanima u akciji Super Susjed!

Super Susjed će na jednom mjestu okupljati informacije vezane uz volontiranje, gdje se i kako prijaviti te pratiti sve hvalevrijedne volonterske akcije i prijedloge

Budite i vi Super Susjed
Budite i vi Super Susjed (EXIT)

 "Ni vremena nisu tako bed, kad pokuca Super Susjed", uvodne su riječi videa kojim EXIT i Sea Star festivali pozivaju mlade da se aktivno uključe u pomaganje sugrađanima. U ova teška vremena kada nas je sve pogodila pandemija koronavirusa, a na širem području grada Zagreba i katastrofalan potres, volontiranje se ponovo pokazalo kao jedna od najnužnijih ljudskih potreba i osobina.

EXIT i Sea Star odlučili su da umjesto promocije festivala, koja je u ovom trenutku obično najintezivnija, svoje snage usmjere na kampanju "Super Susjed" i tako pomognu volonterskim udrugama i inicijativama, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini u Hrvatskoj. Super Susjed će na jednom mjestu okupljati informacije vezane uz volontiranje, gdje se i kako prijaviti te pratiti sve hvalevrijedne volonterske akcije i prijedloge.

Kad je vani bed, tu je Super Susjed: https://www.youtube.com/watch?v=umv4iZupA_w&feature=youtu.be

Mnogim našim sugrađanima pomoć u obavljanju osnovnih životnih potreba postala je od krucijalne važnosti i u Hrvatskoj je potrebno što više volontera koji bi starijim sugrađanima pomogli odlaskom u trgovine, po lijekove, ili pak šetajući njihove ljubimce i odnoseći smeće. U Zagrebu je situacija i dodatno teža jer su tu i oni sugrađani kojima je potres trajno ili privremeno oštetio kuće i stanove. Gdje pronaći udrugu za volontiranje, kako se uključiti, koliko je volontiranje važno i kako u ovim teškim vremenima možemo pomoći onima kojima je to najvažnije reći će upravo Super Susjed - na svojim kanalima na Facebooku i Instagramu.

Sve objave volontera koje u opisu budu imale hashtag #SuperSusjed bit će promovirane putem društvenih mreža Sea Star Festivala te putem profila Super Susjed na društvenim mrežama, na kojem će uvijek biti više informacija i pozitivnih primjera. Pozivaju se svi da pošalju fotografije s ovakvih akcija kako bi se uključilo što više građana koji će pomagati onima kojima je to najpotrebnije. Također, na ovaj način se mogu i razmjenjivati iskustva s terena, kako bi drugima koji se uključuju u ovu akciju, bilo lakše da se snađu kada su u pitanju socijalna distanca, dezinfekcija i operativno funkcioniranje.

Exit Festival kao društveni projekt već 20 godina promovira iskrene ljudske vrijednosti, navješćuje pozitivne društvene promjene i djeluje u svrhu prenošenja ljubavi i slobode u cijelom svijetu kroz razne humanitarne, obrazovne i kulturne događaje. Sea Star, kao Exitov sestrinski festival, već četvrtu godinu za redom ide istim stopama. S jednakim ciljem je nastao i "Super Susjed", brat po akciji "Super Komše" koji od već drugi tjedan uspješno radi na području Srbije i daje dobre rezultate sa velikim odzivom mladih. Kada je najteže, uvijek imamo priliku ujediniti se i napraviti nešto za dobrobit svih oko nas, a svako može postati Super Susjed.

06.04.2020. 13:29:00
http://metro-portal.hr/exit-i-sea-star-pozivaju-sve-da-pomognu-sugradjanima-u-akciji-super-susjed/124827/