Metro-portal.hr

objavljeno 01.01.2010. 20:31:00
POVRATAK VETERANA

Evander Holyfield vraća se u ring

Četverostruki svjetski prvak posljednji put ušao je u ring prije godinu dana kada je u Zurichu izgubio meč za naslov svjetskog prvaka od Rusa Nikolaja Valujeva

Holyfield je izgubio od Valujeva, no eksperti misle da mu je pobjeda ukradena
Holyfield je izgubio od Valujeva, no eksperti misle da mu je pobjeda ukradena (Getty Images)
Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Evander Holyfield premda ima 46 godina vraća se u ring i 16. siječnja ove godine u Ruandi će se boriti protiv Južnoafrikanca Francoisa Bothe (41). Borba će se održati na stadionu Nambole u Kampali, a organizatori najavljuju više od 80.000 gledatelja.

Četverostruki svjetski prvak posljednji put ušao je u ring prije godinu dana kada je u Zurichu izgubio meč za naslov svjetskog prvaka od Rusa Nikolaja Valujeva. Stručnjaci i novinari koji su pratili njihovu borbu tvrde kako je Holyfield sakupio više bodova i da mu je pobjeda ukradena.

"Dobro sam se pripremio za meč protiv Bothe. Nadam se da bi nakon što ga pobijedim mogao dobiti još jednu priliku boriti se za naslov svjetskog prvaka," kazao je Holyfield.

Botha je godinama u vrhu svjetskog boksa no nikada se nije uspeo na sam tron. U karijeri je imao 54 borbe od kojih je dobio 47. međutim, izgubio je četiri najvažnije borbe - od Mike Tysona, Lennoxa Lewisa, Vladimira Klička i Michaela Moorera. Od 2003. do 2006. godine okušao se u kickboxingu, ali nije imao većih uspjeha. Od 15 borbi dobio je samo četiri nakon čega se vratio boksu. (hina/metro-portal)

01.01.2010. 20:31:00
http://metro-portal.hr/evander-holyfield-vraca-se-u-ring/29800/