Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2019. 09:31:00
ČESTITAMO

Europsko priznanje Borisu Drilu iz Hrvatskog Telekoma

Po prvi puta ova prestižna stručna nagrada dolazi u Hrvatsku, a o njenoj važnosti govori informacija kako je prošlogodišnja otišla u ruke renomiranih operatora Vodafone grupe i Turkcella

Boris Drilo
Boris Drilo (HT)

Prošlog tjedna u Londonu dodijeljene su renomirane nagrade za najboljeg CTO-a (Chief Technology Officer) u Europi koje dodjeljuje Mobile Europe & European Communications, jedan od vodećih časopisa u telekomunikacijskoj industriji. 

Stručni žiri odlučio je jednu od dvije nagrade dodijeliti Borisu Drilu, članu Uprave Hrvatskog Telekoma i glavnom direktoru za tehniku i informacijske tehnologije zbog postignuća HT-a na području modernizacije jezgrene i radijske pristupne mreže. 

Po prvi puta  ova prestižna stručna nagrada dolazi u Hrvatsku, a o njenoj važnosti govori informacija kako je prošlogodišnja otišla u ruke renomiranih operatora Vodafone grupe i Turkcella.

„Ovo vrijedno priznanje potvrda je napora svih zaposlenika HT-a da našim korisnicima osiguramo najbrži pristup Internetu putem naše mobilne mreže na cijelom teritoriju Republike Hrvatske" - rekao je Boris Drilo.

Mreža Hrvatskog Telekoma početkom godine drugu je godinu zaredom osvojila certifikat P3 - Best in Test, čime je proglašena najboljom mrežom u Hrvatskoj. Kao najveći privatni investitor u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom u posljednjih pet godina uložio je više od sedam milijardi kuna u razvoj mreže nove generacije. Od toga je u pripremu infrastrukture za uvođenje 5G tehnologije, kroz 2018. i 2019., uloženo više od milijardu kuna.

29.05.2019. 09:31:00
http://metro-portal.hr/europsko-priznanje-borisu-drilu-iz-hrvatskog-telekoma/118734/