Metro-portal.hr

objavljeno 25.01.2013. 18:03:00
LJUBLJANSKA BANKA

Europska komisija požuruje Hrvatsku i Sloveniju

EU je već dosta natezanja između Hrvatske i Slovenije oko slučaja Ljubljanske banke

Europska komisija gubi živce
Europska komisija gubi živce (Arhiva)

Europska komisija pozvala je u petak Sloveniju i Hrvatsku da hitno pronađu uzajamno prihvatljivo rješenje za pitanje Ljubljanske banke kako bi se ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora mogla dovršiti na vrijeme.

"Doista je potrebno što je prije moguće da obje strane, ponavljam obje strane, hitno pronađu uzajamno prihvatljivo rješenje za pitanje Ljubljanske banke", izjavio je Peter Stano, glasnogovornik povjerenika za proširenje Štefana Fuelea, odgovarajući na novinarsko pitanje ostaje li Europska komisija pri svom stajalištu da je Ljubljanska banka čisto bilateralno pitanje koje ne bi trebalo imati bilo kakav utjecaj na proces ratifikacije.

Stano je dodao da "u ovom trenutku nije od pomoći bilo kakav potez, izjava ili ponašanje koje ne vodi prema uzajamno prihvatljivom rješenju za pitanje Ljubljanske banke".

U međuvremenu se odnosi i dalje kompliciraju, jer je hrvatski sud donio prvu presudu protiv Ljubljanske banke, a sastanak financijskih eksperata odgođen zbog bolesti slovenskog predstavnika Franceta Arhara.

25.01.2013. 18:03:00
http://metro-portal.hr/europska-komisija-pozuruje-hrvatsku-i-sloveniju/76153/