Metro-portal.hr

objavljeno 12.07.2012. 13:28:00
UPS!

Europa će biti mjesto ratova i gladi

Depresivne vijesti donosi izvještaj Prognoza vemena 2010 – 2020 napravljen za Ministarstvo obrane SAD

Prognoze budućnosti su tmurne
Prognoze budućnosti su tmurne (Arhiva)

Glad, hladnoća i ratovi oko vode predviđaju se za dijelove SAD, Europe i Azije zbog mogućih katastrofalnih klimatskih promjena u ovom desetljeću, stoji u izvješću Prognoza vremena: 2010 - 2020 koje je američko Ministarstvo obrane naručilo od futurologa.

Autori studije Peter Schwartz i Douglas Randal krenuli su od mogućnosti da će oceani, zbog mnogih prirodnih promjena, morati početi funkcionirati prema novim zakonitostima. Zbog utjecaja klimatskih promjena, SAD, Europa i Azija počet će se smrzavati, dok će južna hemisfera biti još toplija.

Zastrašujuća projekcija djelomično se počela ostvarivati već ovog ljeta snažnim valom topline u SAD , gdje su desetine ljudi umrle zbog velikih vrućina, a ova je godina najtoplija u posljednjih 100 godina.

Sve to napravit će pravi kaos i nestašice hrane i vode, pa se za Europu predviđaju svađe između nuklearnih sila i ratovi oko vode, što za nas, kao zemlju bogatu vodom, ne predstavlja baš neku lijepu sliku budućnosti ...

Energije će također nedostajati, pa se predviđa ulazak Rusije u Europsku uniju tijekom 2018. godine, kao i kineska intervencija u Kazahstanu zbog problema oko plinovoda. Amerikanci bi te godine trebali napraviti uniju na sjevernom dijelu američkog kontineta s Kanadom i Meksikom zbog zaštite svojih interesa.

Detaljnije o izvješću možete pročitati ovdje.  

12.07.2012. 13:28:00
http://metro-portal.hr/europa-ce-biti-mjesto-ratova-i-gladi/72560/