Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2010. 19:40:00
LOV NA MUTIKAŠE

EULEX istražuje preko stotinu slučajeva korupcije na Kosovu

Dužnosnici EULEX-a objavili su da i dalje rade na slučaju kosovskog ministra prometa i telekomunkacija Fatmira Limaja

(Wikipedia)
Tužitelji Misije Europske unije za vladavinu zakona na Kosovu (EULEX) istražuju šest slučajeva sumnje za korupciju protiv visokih kosovskih dužnosnika te u više od sto slučajeva na lokalnoj razini, nakon započete istrage protiv kosovskog ministra prometa Fatmira Limaja, javili su u ponedjeljak kosovski mediji.

Broj osumnjičenih za korupciju na svim raznama protiv kojih se vode istrage viši je od stotinu - na razini okružnog tužiteljstva gotovo 60, a na ostalim razinama više od 40, izjavila je glasnogovornica EULEX-a Kristina Herodes.

Pod istragom su i visoki dužnosnici, piše u ponedjeljak vodeći prištinski dnevnik "Koha ditore". Dužnosnici EULEX-a objavili su da i dalje rade na slučaju kosovskog ministra prometa i telekomunkacija Fatmira Limaja, čiji je ured i kuću pretražila policija, a EULEX priprema podizanje optužnice protiv njega zbog korupcije.

Osim njega pod istragom je i visoki dužnosnik u tom ministarstvu Nexhat Krasniqi, a dovršava se istraga zbog korpucije protiv još jednoga vladina dužnosnika. Prištinski mediji objavili su da su Limaj i Krasniqi osumnjičeni za korupciju od 80 milijuna eura, što njih dvojica odlučno odbacuju.

Mediji javljaju da je u banci u Prištini otvoren poseban račun na koji će građani moći doznačiti novac za Limajevu obranu. Haaški je sud Limaja kao negdašnjega visokog zapovjednika bivše kosovske Oslobodilačke vojske optužio za ratne zločine, ali je proglašen nevinim. (hina/metro-portal)

31.05.2010. 19:40:00
http://metro-portal.hr/eulex-istrazuje-preko-stotinu-slucajeva-korupcije-na-kosovu/41411/