Metro-portal.hr

objavljeno 05.09.2012. 13:19:00
MA DAJTE!

EU i dalje inzistira na cijepljenju protiv HPV-a

Unatoč svim pokazateljima o štetnosti cijepljenja Gardasilom, EU i dalje proziva sve članice zbog premalog broja cijepljenih djevojčica

Prilično nasilno reklamiranje cijepljenja ... Zašto?
Prilično nasilno reklamiranje cijepljenja ... Zašto? (Arhiva)

Prema mišljenju Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, sve bi se djevojčice u Europi stare između 10 i 14 godina trebale cijepiti protiv HPV-a, ljudskog papiloma virusa. Samo su u Portugalu i Velikoj Britaniji cijepljene zadovoljavajuće brojke, preko 80 posto, dok je u ostalim državama taj broj nekoliko puta manji.

HPV može izazvati rak grlića maternice, drugi najčešći karcinom među ženama od kojeg godišnje umire 250 tisuća žena u svijetu, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije. 

Europske dužnosnike očito ne brinu opsežni izvještaji o groznim nuspojavama cijepljenja, a niti činjenica da se cijepljenjem stječe zaštita u trajanju od 5 godina?! Prema jednostavnoj računici, ako cijepite djevojčicu od 10 godina, ona je zaštićena do 15. godine, a nije baš da bi to trebalo biti vrijeme intenzivne seksualne aktivnosti!

U Zagrebu je ta inicijativa bila prilično naporna i nasilna, i na kraju je završila fijaskom, pa se nadamo da će naši zdravstveni radnici i dalje slušati zdrav razum, a ne Merckovo lobiranje kroz institucije EU.

Za neinformirane, evo sjajne prezentacije na webu, a i video bi trebalo pogledati:

05.09.2012. 13:19:00
http://metro-portal.hr/eu-i-dalje-inzistira-na-cijepljenju-protiv-hpv-a/73728/