Metro-portal.hr

objavljeno 17.10.2013. 18:10:00
SAVJETI

Eterična ulja koja daju najviše energije

Kada vam nedostaje energije za vježbanje ili rad, prije nego što se okrenute čokoladama i sličnim proizvodima iskušajte moć eteričnih ulja

Eterično ulje
Eterično ulje (DeviantArt)

Osjećate se izmučeno i jadno, nedostaje vam energije i mislite da ćete se srušiti? U takvim situacijama, bilo kod kuće ili na poslu, uobičajeno posežemo za nečim slatkim ili nekom drugom hranom.

Savjet koji vam nudimo je da isprobate eterična ulja, koja vam mogu dati sve što vam treba, a definitivno nemaju kalorija. Ako nabavite lampicu za eterična ulja i male svjećice, vaš se dom ili radno mjesto mogu pretvoriti u čisti izvor energije.

Isprobajte, recimo, ulje od metvice, za koje stručnjaci tvrde da je prirodni stimulans koji možete i samo udahnuti kako biste dobili snagu koja vam nedostaje, a ako vam je mučno ili vas boli glava, taj će miris otjerati sve probleme. 

Kad vam na poslu zapne, glava vam je kao balon u kojem se sve sudara, zapalite lampicu s uljem limunske trave i vrlo brzo ćete dobiti dodatnu energiju, bezvoljnosti će nestati i raspoloženje će vam se popraviti.

Mirisi agruma posebno su snažni i kvalitetni izvori energije, a usput i jačaju imunitet, pa isprobajte primjece osvježavajući miris grejpfruta koji je možda i najmoćniji od svih agruma.

Za kraj, kad vam zatreba pomoć pri učenju ili savladavanju nekih teških mentalnih zadataka, pomozite si uljem ruzmarina koja jača cirkulaciju i memoriju.

17.10.2013. 18:10:00
http://metro-portal.hr/etericna-ulja-koja-daju-najvise-energije/81116/