Metro-portal.hr

objavljeno 16.07.2014. 10:06:00
IZRAELSKA KRIZA

Eskalacija sukoba u Gazi je neminovna

Izraelsko zrakoplovstvo u utorak poslijepodne nastavilo je bombardirati Pojas Gaze nakon šestosatnog primirja, koje je prekinuo palestinski pokret Hamas

Gaza je ponovno u ruševinama
Gaza je ponovno u ruševinama (Arhiva)

Izrael nastavlja s bombardiranjem pojasa Gaze, a niz napada je izveden na palestinsku enklavu, posebice grad Kan Junes na jugu i četvrt Zeitun u istočnom dijelu Gaze.

Nekoliko minuta prije tih napada, izraelski vojni glasnogovornik Peter Lerner je naveo na društvenoj mreži Twitter da će se nastaviti bombardiranja. "Nakon šest sati raketiranja Izraela, obrambene snage su nastavile napade na Hamas", napisao je.

'Nakon što su Hamas i Islamski džihad odbacili egipatski prijedlog prekida vatre i ispalili rakete na Izrael, premijer i ministar obrane su odlučili oštro djelovati na terorističke mete u Gazi', rekao je jedan neimenovani dužnosnik izraelske vlade.

Dvojica Palestinaca su ubijena u utorak poslijepodne u Pojasu Gaze, čime se broj ubijenih u osam dana popeo na194.

UN-ova agencija za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) u utorak je izrazila žaljenje zbog masovnog uništenja zgrada u Pojasu Gaze, tjedan dana nakon pokretanja izraelske ofenzive, smrtonosnije od one 2012.

16.07.2014. 10:06:00
http://metro-portal.hr/eskalacija-sukoba-u-gazi-je-neminovna/86189/