Metro-portal.hr

objavljeno 14.02.2008. 23:46:23

Erotske fotografije djeci će poslužiti za poduku o seksu

GROZD nastavnike upoznao s detaljima Programa zdravstvenog odgoja

Erotske slike poslužit će za analizu stereotipa o ženstvenosti
Erotske slike poslužit će za analizu stereotipa o ženstvenosti (Getty Images)

ZAGREB - Učenici petih razreda osnovnih škola moći će donositi u školu erotske fotografije golih žena, na kojima će učiti kritički analizirati stereotipe o ženstvenosti!

Fenomen popularnosti u školi razrađivat će, uz ostalo, uspoređujući lica celebrityja poput Madonne, Jennifer Lopez, Paris Hilton ili supermodela Kate Moss prije i poslije šminkanja. Među razvojnim zadaćama od ranog djetinjstva do kasne zrelosti doznat će da čovjek od 18. do 35. godine života treba zasnovati obitelj i naučiti živjeti s bračnim drugom. To je tek dio sadržaja iz područja spolnosti koji će se u sklopu GROZD-ova Programa  zdravstvenog odgoja predavati učenicima petih razreda osnovnih škola koje od ožujka prve kreću s eksperimentalnom provedbom toga programa.

Poduka o homoseksualnosti- Za GROZD-ove autore homoseksualni čin po mnogočemu se suprotstavlja ljudskoj prirodi: ‘Epitel rodnice po svojoj je prirodi predviđen za ulazak penisa, a debelo crijevo nije’, stoji u programu. Ključno je, kažu, odvojiti homoseksualnu orijentaciju od samog čina.
- Djecu treba podučiti da homoseksualnost prihvate kao nešto normalno, reći da ona može biti jedna od faza razvoja, te da budu tolerantni prema tim osobama, bez obzira gade li im se ili ne, kaže Ilčić. 

Nabrojene zanimljivosti imalo je jučer prilike čuti 36 osnovnoškolskih djelatnika koji sudjeluju na četverodnevnom seminaru u Zagrebu, a koji će 11-godišnjacima u devet osnovnih škola predavati taj program. Otvoreni razgovor ‘Teme o spolnosti’ jučer je nastavnicima, koji su za ovu prigodu odglumili učenike, predavao koautor GROZD-ova programa Ladislav Ilčić. On je savjetovao da nastavnici sami procijene, ovisno o sredini u kojoj žive, na koji način obraditi stereotipe vezane uz muški i ženski spol te one iz kojih izvora učenici dobivaju prve informacije o spolnosti. (SD)

14.02.2008. 23:46:23
http://metro-portal.hr/erotske-fotografije-djeci-ce-posluziti-za-poduku-o-seksu/3031/