Metro-portal.hr

objavljeno 10.09.2018. 16:01:00
NATJEČAJ

Epsonov nagradni natječaj: Roboti idu obrazovnim i znanstvenim institucijama

Stavimo tehnologiju u ruke budućnosti: Epson je pokrenuo natjecanje za osvajanje do 3 robota za područje Europe, Bliskog Istoka, Afrike i Rusije

Epsonov sjajni robot
Epsonov sjajni robot (Epson)

Industrija 4.0 je realnost i Epson, vodeća svjetska tvrtka na području proizvodnje SCARA robota i pružanja rješenja za automatizaciju od 1980., spremna je biti predvodnik u promjenama. Kako se automatizacija širi, razvijaju se mnoge nove i inovativne primjene za robote. Oni, kako donose revoluciju u industriju i druge sektore, imaju potencijal radikalno poboljšati kvalitetu naših profesionalnih života.

Natjecanje - osvojite do 3 robota

Epson stavlja našu najnoviju tehnologiju u ruke budućnosti: sveučilištima, fakultetima i znanstvenim institucijama diljem Europe, Bliskog istoka, Afrike i Rusije. Zašto smo odabrali obrazovne i znanstvene institucije? Zbog naše podrške rastu, razvoju i konkurentnosti industrije i automatizacije.

Prijavite se na Internetu (https://www.epson.eu/robots-contest) od 1. rujna 2018.

  • Pozivamo natjecatelje da podnesu svoje prijave prije 15 .prosinca 2018. za priliku za osvajanje do 3 Epson robota koji bi im omogućili provedbu planiranog projekta
  • Natjecatelji će biti ocjenjivani na temelju skupa kriterija koji uključuju inovativnost, obrazovnu primjenu, razvijanje vještina, jedinstvenu uporabu robota i održivost
  • Natjecatelji koji uđu u uži krug bit će pozvani da bi predstavili svoje prijave pred vijećem sudaca

"Vještine i kreativnost su u srcu inovacije. Epson prepoznaje potrebu za promocijom i podrškom razvoju talenata i vještina. Milenijska generacija koja čini 50 % svjetske populacije suočit će se s radikalno drugačijim radnim okružjem u usporedbi s današnjim. Znamo da mladi ljudi imaju potencijal, pa je naše natjecanje usmjereno tome da tehnologiju budućnosti stavimo u njihove ruke", kaže Volker Spanier, voditelj robotičkih rješenja u tvrtki Epson Europe.

Broj industrijskih robota koji se koriste diljem svijeta trebao bi se povećati na 2,6 milijuna jedinica do 2019. Posebno se to odnosi na središnju i istočnu Europu, gdje bi  uključivanje robota u proizvodnju trebalo porasti za 20 % godišnje kroz sljedeće dvije godine, a to je drugi najbrži rast na svijetu iza Kine.

Takva stopa porasta stavlja robotiku na ključnu poziciju za budućnost proizvodnje, zdravstvene skrbi i mnogih drugih sektora. Roboti mogu pomoći u edukaciji, smanjenju otpada i smanjenju potrošnje energije. Epson mladim ljudima u Europi, Bliskom istoku, Africi i Rusiji pruža priliku da zamisle bolji svijet s robotima.

Da biste se prijavili za natjecanje...

... kliknite ovdje: https://www.epson.eu/robots-contest

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

Piše: Sanja Ledinek
10.09.2018. 16:01:00
http://metro-portal.hr/epsonov-nagradni-natjecaj-roboti-idu-obrazovnim-i-znanstvenim-institucijama/114266/