Metro-portal.hr

objavljeno 20.03.2023. 14:01:00
BRAVO

Epson i WWF zajedno

Epson i WWF pokreću trogodišnje partnerstvo za oporavak i obnovu šuma diljem svijeta

Dobra suradnja...
Dobra suradnja... (Anton Vorauver/WWF)

Korporacija Seiko Epson je pokrenula trogodišnje međunarodno partnerstvo s globalnom organizacijom za očuvanje prirode WWF s fokusom na obnovu i očuvanje šuma diljem svijeta. Ovo je partnerstvo prvo te vrste za japansku korporaciju u sektoru elektronike i preciznih instrumenata i nadograđuje se na postojeći odnos između dviju organizacija koje su u ožujku 2022. počele raditi na očuvanju mora u jugoistočnoj Aziji.

Na temelju zajedničke ambicije da se uhvate u koštac sa zajedničkim ekološkim problemima, partnerstvo će obuhvatiti tri cilja:

1. Proučavanje Epsonovog utjecaja na okoliš,

2. Podupiranje WWF-ovih projekata obnove i očuvanja šuma u sedam zemalja i četiri regije, te

3. Komuniciranje o pitanjima okoliša.

Kako bi to omogućio, Epson planira doprinijeti s 240 milijuna japanskih jena koji će biti usmjereni prema šumarskim projektima WWF-a (otprilike 1,6 milijuna eura) u sljedeće tri godine, počevši od ožujka 2023.

Kroz partnerstvo, Epson će podržati aktivnosti i napore očuvanja šuma i oporavka prirode koje provodi WWF na nekoliko "frontova deforestacije" i težit će poboljšanju održivosti u svom opskrbnom lancu kao sudionik WWF-ovog programa Forests Forward . Kako bismo zajedno stvorili svijet koji je pozitivan prema prirodi, suradnja će također promovirati odgovorno korištenje šumskih resursa (papira) u poslovanju, kao i buduća razmatranja za očuvanje slatkovodnih ekosustava i aktivnosti koje doprinose kružnom gospodarstvu.

Epson je 2021. godine objavio svoju ekološku viziju u kojoj se obvezao postati ugljično negativan i eliminirati korištenje neobnovljivih podzemnih izvora do 2050. Kako bi postigao te ciljeve, pokreće niz inicijativa usmjerenih na postizanje dekarbonizacije, ostvarivanja kružnog korištenja resursa, pružanje proizvoda i usluga koji smanjuju utjecaj na okoliš i razvoja ekoloških tehnologija. Epson prepoznaje da je angažman cijele zajednice neophodan za postizanje održivog društva i radi s partnerima istomišljenika kao što je WWF na podizanju svijesti i poduzimanju hrabrih akcija za rješavanje ekoloških problema s kojima se suočava naš planet.

Zaštita i odgovorno upravljanje šumskim ekosustavima bili su prioritet dnevnog reda nedavnih globalnih rasprava kao što su UN COP27 za klimu i UN COP15 za biološku raznolikost. Ključno je da nastavimo s ovim trendom i preuzmemo čvrste obveze i hitne transformativne promjene potrebne za preokret gubitka bioraznolikosti i izgradnju održivijeg društva.

Kroz partnerstvo i sudjelovanje u programu Forests Forward, Epson i WWF su zajedno posvećeni spašavanju ugroženih šuma u vitalnim krajolicima unutar i izvan Epsonovog opskrbnog lanca putem poboljšanja upravljanja šumama i obnavljanjem prirode.

20.03.2023. 14:01:00
http://metro-portal.hr/epson-i-wwf-zajedno/141639/