Metro-portal.hr

objavljeno 12.07.2010. 16:37:50
INTERVJU

Enrique Iglesias: Spreman sam za povratak na glazbenu scenu

VIDEO - Amerikanizirani Španjolac Enrique Iglesias izdao je dvojezični album Euphoria

Enrique Iglesias
Enrique Iglesias (Getty Images)

Enrique Iglesias, pjevač i autor brojnih hitova, koji je u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi s tenisačicom Annom Kournikovom, vraća se na glazbenu scenu s dvojezičnim albumom "Euphoria"

Prošli album ste nazvali "Insomniac", a sadašnji "Euphoria". Pretpostavljam da se nalazite u dobroj životnoj fazi?
Mislim da sam u glazbenom smislu u vrlo dobroj fazi. Dok sam radio na albumu osjetio sam nevjerojatno magične trenutke sreće koje je jako teško pronaći. Što ste više albuma snimili to vam je teže doći to te sreće i upravo zato sam se odlučio za ime "Euphoria". Snimio sam jednu pjesmu na španjolskom, Cuando Me Enamoro koja je kao adrenalin - sav sam se naježio kad sam je prvi puta čuo. Sličan sam osjećaj imao kad sam napisao "I Like it", prvu pjesmu s novog albuma.

Po prvi puta pjevate na engleskom i španjolskom...
Upravo mi je to trebalo. Želio sam to napraviti posljednjih pet godina, ali nisam bio spreman sve do sada.

Rođeni ste u Madridu, a odrasli u Miamiju. Osjećate li se kao Španjolac ili Amerikanac?
Ja sam amerikanizirani Španjolac. Ne govorim savršeno ni engleski ni španjolski, nekako sam u sredini između ta dva jezika. Na Svjetskom prvenstvu sam navijao samo za Španjolsku. Sanjam na oba jezika, a kad razgovaram s prijateljima redovito pomiješam riječi. Oduvijek je tako.

Surađivali ste s Usherom, Akonom i Nicole Scherzinger. S kime bi još željeli raditi?
Odlični su mi Bruce Springsteen, Tom Petty, Billy Joel i Michael Jackson koji još uvijek ima nevjerojatno puno snimljenog materijala.

Enrique Iglesias rođen je 8. svibnja u Madridu. Otac mu je planetarno popularni Julio Iglesias, a majka novinarka Isabel Preysler. Prvi album, Enrique Iglesias, snimio je 1995. na španjolskom, dok je prvi engleski album izdao 1999. i stekao međunarodnu slavu s pjesmom Bailamos. S Annom Kournikovom je u vezi devet godina. Zajedno žive u Miamiju.

Pogledajte video za Cuando Me Enamoro:

Piše: Nina Ettrup/Metro World News
12.07.2010. 16:37:50
http://metro-portal.hr/enrique-iglesias-spreman-sam-za-povratak-na-glazbenu-scenu/44395/