Metro-portal.hr

objavljeno 15.06.2012. 23:09:00
KIJEV

Englezi u ljepotici prvenstva poslali Šveđane kući

Ono što je počelo kao možda i najdosadnija utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva do kraja se pretvorila u jedan od najuzbudljivijih ogleda ovogodišnjeg Eura

Nakon odigranog drugog kola Francuska u skupini D vodi sa 4 boda, Engleska ima isto toliko, Ukrajinci imaju tri dok su Šveđani bez bodova
Nakon odigranog drugog kola Francuska u skupini D vodi sa 4 boda, Engleska ima isto toliko, Ukrajinci imaju tri dok su Šveđani bez bodova (www.hrsport.net)

U nadmetanju starih znanaca u drugoj utakmici drugog kola skupine D na Euru Englezi su pobijedili Šveđane 3:2, uništivši im svaku nadu da će vidjeti četvrtfinale Eura.

Ono što je počelo kao možda i najdosadnija utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva u prvih dvadesetak minuta do kraja se pretvorila u jedan od najuzbudljivijih ogleda koje smo imali prilku gledati na ovogodišnjem izdanju Eura.

Engleze je u vodstvo doveo Carroll na ubačaj Stevena Gerrarda s desne strane u 23. minuti, a s tim su rezultatom momčadi otišle na odmor.

Šveđani uzvraćaju u 49. minuti. Kim Kallstrom uspijeva izboriti slobodan udarac kojeg izvodi Ibrahimović, čija lopta završava u živom zidu. Lopta se sretno odbija do Mellberga koji puca, Hart odbija u Johnsona od kojeg se lopta odbija u mrežu za 1:1.

Engleska potpuno nestaje s terena i Šveđani preuzimaju inicijativu, koju okrunjuju pogotkom Mellberga u 59. minuti za vodstvo 2:1.

Englezi se brzo vraćaju  u utakmicu i izjednačuju već u 64. minuti preko Walcotta, koji s 20 metara upućuje krasni udarac po sredini gola.

Konačnih 3:2 za Englesku postiže Welbeck na sjajnu asistenciju fenomenalnog Walcotta u 78. minuti, čime šalje Šveđane kući.

Nakon odigranog drugog kola Francuska u skupini D vodi sa 4 boda, Engleska ima isto toliko, Ukrajinci imaju tri dok su Šveđani bez bodova.

15.06.2012. 23:09:00
http://metro-portal.hr/englezi-u-ljepotici-prvenstva-poslali-svedjane-kuci/71970/