Metro-portal.hr

objavljeno 07.10.2015. 11:53:00
NAJAVE

Energični EODM uskoro će uživo u Tvornici kulture predstaviti 'Zipper Down'

Zagrijat će prvu večer prosinca kada će pjesmama s novog albuma te najboljim pjesmama iz karijere 'proizvesti' nezaboravnu rock večer

EODM su nastupili na INmusicu
EODM su nastupili na INmusicu (Vedran Metelko)

Manje od dva mjeseca dijeli nas od zagrebačkog koncerta grupe Eagles of Death Metal!

EODM su ovoga ljeta već nastupili u Hrvatskoj, na INmusic festivalu. Oduševljeni atmosferom 1. prosinca dolaze ponovo - ovoga puta u Tvornicu Kulture. Zagrijat će prvu večer prosinca kada će pjesmama s novog albuma te najboljim pjesmama iz karijere 'proizvesti' nezaboravnu rock večer! Publiku će dodatno rasplesati energični glazbeni dvojac White Miles.

'Zipper Down' (Universal) četvrti je album grupe Eagles of Death Metal. Dostupan je na CD-u, kaseti, LP-u te u digitalnom izdanju. Autori pjesmama, osim obrade Duran Duranove 'Save A Prayer', su Hughes i Homme koji su također sami snimili sve instrumente. Uz autorstvo, pjevanje i sviranje, Homme je i producent albuma.

Fanovi su oduševljeni albumom, a slično mišljenje dijele i respektabilni glazbeni mediji:

"Činjenica o EODM: Njihove pjesme uvijek zvuče jednako dobro. Novi album sažeti je prikaz brze energije koja duhovno povezuje glazbenike koji su radili na stvaranju albuma." (Consequence of Sound)

"Josh Homme i Jesse Hughes vratili su se s još prljavog rock 'n' rolla. Eagles of Death Metal su oni muškarci na koje vas je mama upozoravala. Od specifičnih gitarskih dionica na prvoj pjesmi 'Complexity' do sexy blues obrade Duran Duranove pjesme 'Save A Prayer' album je jednako i buntovan i zabavan." (NME)

"Zipper Down neće razočarati fanove besramno energičnog, žestokog rock 'n' rolla." (Impact)

"Već se po naslovnici albuma može naslutiti kakav album vas očekuje. Dokazali su da malo ludosti još uvijek dobro funkcionira u rock 'n' rollu. 'Zipper Down' slušateljevim bubnjićima donosi besprijekorno odličnih i zabavnih 35 minuta" (Gigwise)

"(njihov) kapacitet za izbacivanjem sexy "groovea" samo se poboljšava s godinama." (Kerrang)

"Zvuči kao da su Hughes i Homme iskočili iz aviona te u slobodnom padu snimili album. To je kompliment." (NPR music)

"Pustili su nas da čekamo sedam godina, ali Joss Homme i Jesse Hughes su tu, u kožnim jaknama i spremni za rock 'n' roll. Eagles of Death Metal su se vratili." (Exclaim)

Suosnivači ovog energičnog američkog rock benda su Jesse Hughes i Josh Homme publici poznat i kao frontmen grupe Queens of The Stone Age. Ime benda je nastalo kada se jedan od njih zapitao kako bi zvučao spoj benda Eagles i death metal žanra. Unatoč imenu, EODM ne sviraju death metal. Teško ih je smjestiti u određeni glazbeni žanr, no svakako se može reći da sviraju energični rock s naglašenim gitarskim riffovima i čvrstim ritmom bubnjeva. Uz karizmatičnog frontmena koji je poznat po entuzijastičnoj komunikaciji i interakciji s publikom, svaki njihov koncert još dugo se prepričava.

Eagles of Death Metal trenutno su na američkom dijelu turneje dok će tijekom studenog i prosinca posjetiti europske gradove među kojima je i Zagreb.

Ulaznice za zagrebački koncert EODM u Tvornici Kulture po cijeni od 149 kuna (+ troškovi transakcije) mogu se kupiti putem službenog INmusic webshopa te u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Ukoliko ne budu rasprodane, cijena ulaznice na dan koncerta (1. prosinca 2015.) iznosit će 160 kuna. Broj ulaznica je ograničen.

07.10.2015. 11:53:00
http://metro-portal.hr/energicni-eodm-uskoro-ce-uzivo-u-tvornici-kulture-predstaviti-zipper-down/94324/