Metro-portal.hr

objavljeno 01.06.2019. 21:40:00
PRIPAZITE

Emocionalni preljub je smrt za vezu

Radna večera, poruka od starog prijatelja ili slučajno poznanstvo u teretani može se razviti u zavođenje i intiman odnos

Ne mora uvijek biti fizički...
Ne mora uvijek biti fizički... (Arhiva)

Prevara, nepoštenje, tajnovitost, afera - sve su to riječi koje opisuju potencijale smrtne udarce za vezu. Iako je svima jasno da seksualna prevara prava prijetnja partnerskom odnosu koju treba riješiti, postoji i emotivna prevara koja može imati iste posljedice kao i seksualna.

Kako objašnjava Jessa Zimmerman, seksualna terapeutkinja i savjetnica za veze, i to je preljub, ali ne mora biti kraj jednog odnosa. 

"Emocionalni preljub često počinje slučajno, kao prijateljstvo i privlačnost. Radna večera, poruka od starog prijatelja ili slučajno poznanstvo u teretani može se razviti u zavođenje i intiman odnos", navodi dalje Zimmerman.

Mnogi ljudi smatraju da intenzivan emotivni odnos nije prevara jer nema seksa. Ali ako je tajnovit i izdavanje povjerenja može uzrokovati puno štete. Ako postoji intimnost, privlačnost i tajnovitost onda se radi o prevari. Postavite sebi nekoliko pitanja ako ste u partnerskom osobom, a imate intenzivan odnos s drugom osobom:

  • Skrivate li taj odnos od svog partnera? Iskreno pričate o tome koliko se družite s tom osobom ili kontaktirate?
  • Dijelite li stvari s trećom osobom, a ne govorite ih svom partneru?
  • Pričate li joj koliko ste nesretni sa svojim partnerom? 
  • Osjećate li privlačnost? Postoji li komunikacija u kojoj ima seksualnih rečenica?
  • Maštate li o novoj vezi s tom osobom?

Ako ste vi ili vaš partner imali emocionalnu prevaru, to ne mora značiti kraj vaše veze. Ovakvo kršenje povjerenja uvijek pruža priliku da se procijeni kako se osjećate u vašem partnerstvu, a  to može biti prilika za prepoznavanje nezdravih obrasaca u vašoj vezi. 

01.06.2019. 21:40:00
http://metro-portal.hr/emocionalni-preljub-je-smrt-za-vezu/118802/