Metro-portal.hr

objavljeno 11.02.2011. 13:44:44
GRAMMY U LOS ANGELESU

Eminem očekuje povratak nakon zatišja i liječenja od ovisnosti

Mlada garda i živuće legende sjevernoameričke glazbe u nedjelju će se u Los Angelesu boriti za premoć na 53. dodjeli glazbenih nagrada Grammy

Fotografija vijesti

 "Bijeli reper" Eminem, nominiran u deset kategorija, nada se konačnoj potvrdi uspješnog povratka na scenu nakon nekoliko godina tišine i liječenja od ovisnosti, prenosi Hina. Nominiran je za najbolji album (Recovery) i najbolju pjesmu (Love the Way You Live, u duetu s Rihannom).

Među nominiranima za više nagrada Grammy su i rođeni Havajćanin Bruno Mars, reper Jay-Z, country trio Lady Antebellum i Lady Gaga. Mladi Kanađanin Justin Bieber u utrci je za otkriće godine s albumom My World.

Uz Eminema, za najbolji album godine natjecat će se Lady Gaga (The Fame Monster), Arcade Fire (The Suburbs), Lady Antebellum (Need You Now) i Katy Perry (Teenage Dream). Najbolji rock album odabrat će se između Jeffa Becka, Musea, Pearl Jama, Toma Pettyja and The Heartbreakers te veterana Neila Younga.

U utrci su i sigurni aduti poput Beyonce, Nore Jones, Michaela Bublea, Adama Lamberta i Johna Mayera. "Oscari" za glazbu dodjeljuju se glazbenicima, pjevačima i skupinama u više od 100 kategorija na maratonskoj svečanosti čiji se samo zadnji dio emitira na televiziji.

Michael Jackson, preminuo u lipnju 2009., natječe se postumno u kategoriji najboljeg pop pjevača za naslov "This is it". Nekoliko legendi američke scene bit će također tu. Mick Jagger pridružit će se Raphaelu Saadiqu u odavanju počasti kralju soula Solomonu Burkeu, preminulom 2010., dok će Bob Dylan sudjelovati u "posebnom hommageu akustičnoj glazbi" sa skupinom Avett Brothers.

Pop diva Barbra Streisand i reper Dr Dre, koji nije pjevao uživo na televiziji više od 10 godina, također će biti u Staples Centru, u središtu Los Angelesa, potvrdili su organizatori svečanosti.

11.02.2011. 13:44:44
http://metro-portal.hr/eminem-ocekuje-povratak-na-scenu-u-konkurenciji-i-lady-gaga-te-arcade-fire/55227/