Metro-portal.hr

objavljeno 19.11.2015. 17:15:00
NAJAVE

Emika i Dimensions Soundsystem na glavnoj večeri Illectricity festivala

Poznat je datum održavanja ovogodišnjeg Illectricity Festivala koji će se odvijati na nekoliko lokacija u Zagrebu od 4. do 12. prosinca 2015. U klub Boogaloo na završnu večer festivala premijerno dolaze Emika i Dimensions Soundsystem

Illectricity Festival po jedanaesti put
Illectricity Festival po jedanaesti put (Illectricity)

Jedanaesto izdanje Illectricity Festivala, jedinog zagrebačkog audio-vizualnog festivala, i ove godine donosi spoj glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna, a sve se odvija od 4. do 12. prosinca na više lokacija u Zagrebu.

Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine slovi za jedan od najvažnijih glazbenih događaja dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj festivalskoj publici, kao i promoviranju vizualnih umjetnosti kroz seriju radionica i brojnih popratnih sadržaja.
Illectricity uvijek i educira svojim glazbenim izborom te dovodi svježa imena zbog čega Zagreb ne zaostaje za svjetskim metropolama. Festival i ove godine predstavlja bogati glazbeni program, a poznata su glavna imena glavne večeri festivala koja je okosnica glazbenog programa i održat će se u subotu 12. prosinca 2015. u zagrebačkom klubu Boogaloo.

U Zagreb premijerno dolazi Emika. Talentirana producentica nakon studija oblikovanja zvuka i upijanja utjecaja s rastuće dubstep scene u Bristolu, preselila se u Berlin i upustila u svijet techna. Provela je četiri godine radeći kao inžinjer zvuka u sjedištu poznatog programa Native Instruments da bi se nakon toga otisnula u samostalnu karijeru, potpisala je za poznatu Ninja Tune etiketu i izdala dva sjajna albuma "DVA" i "Emika". 2014. pokrenula je Emika Records u potrazi za samostalnošću, a to je izrodilo treće izdanje "DREI" koje prati i album remixeva. Surađivala je s imenima kao što su Brandt Brauer Frick Ensemble, Marcel Dettmann, Pinch, Jimmy Edgar i Tommy Four Seven, a najnoviji projekt je Kickstarter kampanja "How To Make A Symphony". Emika je na putu stvaranja svoje prve simfonije inspririrane elektroničkom glazbom, bassom, jekom i sopranisticom koja je muza. Emika je u rideru tražila mikrofon što znači da ju u Zagrebu gledamo u netipičnom DJ setu.

Jedan od centara elektroničke glazbe je Dimensions Festival koji se održava na prekrasnoj tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kod Pule. Svjetski poznati festival svake godine dovodi najbolje od aktualnih i legendarnih imena i vodi nas na putovanje kroz mnogobrojne sfere elektroničke glazbe. Dimensions Soundsystem je kolektiv četvero DJ-eva koji razumiju što znači festival i povezani su s korijenima i nastankom Dimensionsa. David Martin, Andy Lemay, Noah Ball i Simon Scott prezentiraju zvučne pejzaže iz protekla četiri desetljeća. Od deep disco i house zvuka preko funka, soula, techna upijaju zvukove Chicaga, Detroita i egzotičnih tonova. Dašak festivala i odlične glazbene selekcije doživjet ćemo na Illectricityju uz nastup Dimensions Soundsystema.

Svima se priključuju CFSN DJs, jedan od najaktivnijih kolektiva u promociji elektroničke glazbe čiji će član Foil imati svoj premijerni live nastup, kao i pobjednik Nucomers natječaja.
Illectricity festival se otvara uz program Soundclash koji će se održati u petak, 4. prosinca u Sirupu, kada će se za naklonost na plesnom podiju boriti različiti DJ kolektivi. Uz bogat program radionica i popratnog sadržaja Illectricity donosi spoj zabave i edukacije koji će obilježiti prosinac u Zagrebu.

Ulaznice 

Ulaznice za Soundclash su 30 kuna u pretprodaji, a 40 na ulazu.Ulaznice za Main night su 60 kuna u pretprodaji, 75 kuna na ulazu. Ograničen broj festivalskih ulaznica dostupan je po cijeni od 85 kuna, a sve je u prodaji na Entrio.hr i Entrio prodajnim mjestima.

Organizator Illectricity Festivala je Confusion - udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti, a više o festivalu možete pronaći na Facebooku i Instagramu.

19.11.2015. 17:15:00
http://metro-portal.hr/emika-i-dimensions-soundsystem-na-glavnoj-veceri-illectricity-festivala/95076/