Metro-portal.hr

objavljeno 08.11.2010. 16:42:32
GOD SAVE THE QUEEN

Elizabeta II. već ima 60 tisuća štovatelja na Facebooku

Facebook profil britanske kraljice Elizabete II. u prvih 24 sata od otvaranja već je prikupio 60 tisuća štovatelja u Velikoj Britaniji

Kraljica Elizabeta II.
Kraljica Elizabeta II. (Getty Images)

Kraljica je u nedjelju postala članicom jedne od najpopularnijih internetskih društvenih mreža i otvorila profil pod nazivom The British Monarchy, a do ponedjeljka u podne 'lajkalo' ga je gotovo 60.000 ljudi, dok broj zainteresiranih za sadržaj web-stranice raste iz minute u minutu, prenosi Reuters.

Korisnici ne mogu zatražiti prijateljeljstvo s kraljicom preko toga profila, koju održavaju njezini službenici, niti joj slati poruke, no mogu pratiti što kraljevska obitelj objavljuje na svojim web-stranicama i komentirati određene statuse.

Svi koji su pritisnuli "sviđa mi se", redovito će na vlastitoj facebook naslovnici dobivati informacije i pratiti aktivnosti kraljevske obitelji. Na kraljičinu Facebook profilu nisu objavljene osobne informacije, poput njezina bračnog statusa, njezinih interesa ili političkih i vjerskih uvjerenja. Ondje stoji i upozorenje da će bilo kakav neprikladan i uvredljiv komentar biti uklonjen.

Kraljičini službenici zaduženi za društvene mreže prošle su godine otvorili njezin profil na Twitteru, na stranici za razmjenu fotografija Flickru i na YouTubeu. (hina/metro-portal)

08.11.2010. 16:42:32
http://metro-portal.hr/elizabeta-ii-vec-ima-60-tisuca-stovatelja-na-facebooku/50902/