Metro-portal.hr

objavljeno 07.06.2013. 16:46:00
LIVE

Elemental zaJAMčio i potvrdio - U redu je!

Dok je Elemental svirao, graffiti umjetnik Modul Osam istovremeno je oslikavao cover albuma „U redu je"

Elemental predstavio novi album
Elemental predstavio novi album (Menart)

Grupa Elemental je sinoć na Trgu Burze ispred Mojo bara predstavila svoj novi album „U redu je" i tako okupljenima približila svoje nove pjesme.

Činilo se kao da su i kune u Hrvatskoj narodnoj banci plesale uz energični nastup ovog uvijek kritički nastrojenog benda, a publika je svojim reakcijama pokazala da im je pola sata svirke premalo i da željno očekuju punokrvni zagrebački koncert Elementala.

Dok je Elemental svirao, graffiti umjetnik Modul Osam istovremeno je oslikavao cover albuma „U redu je". Tako su se na licu mjesta okupljeni mogli uvjeriti u talent mladog umjetnika i vidjeti kako prazno platno dobiva jasnu sliku same naslovnice albuma. Rezultat je oduševio sve prisutne, a nakon svirke se bend okupio ispred platna i potpisivao jamstvo kojim su jamčili da će sve  biti u redu što je upravo poruka njihovog albuma.

Publika je odlično reagirala na nove pjesme s albuma, a najglasnija je bila na pjesmama Neustrašivi i aktualnoj Po mojoj mjeri za kojeg je pretpremijerno prikazan i spot. Mirela Priselac - Remi, u režiji kreativnog dvojca Tomislava Brđanovića i Nevija Smajića, savršeno je prikazala tematiku ženskog pitanja, a koliko je spot brutalan, moći ćete saznati već idući tjedan.

Album „U redu je" došao je na police 13. svibnja. Instrumentalno i tekstualno zreliji nego ikada, Elemental osvješćuje u socijalno i politički angažiranim pjesmama, ali i progovara o pričama malih ljudi, vlastitim životima i osjećajima. Album je zaokružena cjelina s pozitivnom porukom u naslovu - "U redu je" - jer nam svima u ova vremena treba malo pozitive!

Elemenatal i sve novosti vezane uz bend pratite na njihovoj službenoj Facebook stranici.

07.06.2013. 16:46:00
http://metro-portal.hr/elemental-zajamcio-i-potvrdio-u-redu-je/78596/