Metro-portal.hr

objavljeno 23.08.2019. 12:31:00
EHHH...

Električni automobil - mokri san svakog Hrvata?

Nedosanjani san je to velikog broja hrvatskih vozača koji jednostavno nemaju financijsku mogućnost kupiti električni automobil koji bi koristili na uobičajeni način svaki dan

Nema nekog izbora...
Nema nekog izbora... (Arhiva)

Struja je puna usta novokomponiranih vozača koji su sa sjedalice ispred kompjutora i tastature iste IT principe počeli primjenjivati i na automobile, do nedavno standardno pokretani dizelskim i benzinskim motorima.

No, kakva je u stvari sudbina i budućnost električnih vozila, pitanje je koji si svatko u današnjem trenutku mora postaviti. Odmah da objasnimo kako ovo pitanje moramo posebno razmatrati u svjetskim razmjerima i našim domaćim, hrvatskim, uvjetima, koji su nebo i zemlja, te se u biti i ne mogu uspoređivati.

Zato, pustimo na trenutak i budućnost električnog automobila u svijetu, a posvetimo se tom pitanju, ali samo unutar granica Hrvatske. Uzmimo u obzir postojeće stanje cestovne infrastrukture, voznog parka i ekonomsku moć stanovnika.

Odmah je jasno kako je Hrvatska i električni automobil, samo gledano u obziru na tržište Hrvatske, nemoguća misija. Nedosanjani san je to velikog broja hrvatskih vozača koji jednostavno nemaju financijsku mogućnost kupiti električni automobil koji bi koristili na uobičajeni način svaki dan. Dakle, nema jeftinog „narodnog" električnog automobila koji bi si barem oni imućniji ili s malo više novaca u džepu i mogli priuštiti.

Cijelu analizu pročitajte na portalu Automania.hr

23.08.2019. 12:31:00
http://metro-portal.hr/elektricni-automobil-mokri-san-svakog-hrvata/120233/