Metro-portal.hr

objavljeno 22.07.2010. 13:14:11
TRAGEDIJA

Električne instalacije i istjecanje plina uzrok eksplozije u Rijeci

Policijskim očevidom utvrđeno je da je eksploziju u Rijeci uzrokovala iskra iz električnih instalacija koja je zapalila plin

Rijeka eksplozija
Rijeka eksplozija (Željko Šop/CROPIX)

Policijskim očevidom utvrđeno je da se jučerašnja eksplozija u vozilu na Delti u Rijeci dogodila zbog istjecanja plina za autogeno zavarivanje iz boce, a eksplozivnu smjesu zapalila je iskra iz električnih instalacija.

Policijskim očevidom jučerašnje eksplozije, u kojoj je smrtno stradao vozač, utvrđeno je da je tragičnu nesreću uzrokovalo nekoliko povezanih čimbenika. Zbog istjecanja plina iz jedne od čeličnih boca koje je Riječanin prevozio u dostavnom vozilu nastala je eksplozivna smjesa koju je aktivirao izvor paljenja, koji se povezuje s električnim instalacijama, stoji u izvješću stoji u izvješću primorsko-goranske Policijske uprave.

>>Rijeka: Eksplodiralo dostavno vozilo, vozač umro u bolnici

Eksplozija vozila "peugeot partner" dogodila se jučer u 10,45 sati na izlazu s parkirališta na Delti. Vozač, 41-godišnji djelatnik tvrtke za instalaciju rashladnih uređaja koji je dostavnim kombijem prevozio boce s plinom za autogeno zavarivanje, odbačen je gotovo deset metara od automobila i s teškim ozljedama prevezen u bolnicu, gdje je umro od posljedica ozljeda. Vozilo "peugeot partner" je u eksploziji potpunosti uništeno, a oštećeno je i nekoliko parkiranih vozila.

Nakon očevida policija je procijenila da je materijalna šteta oko 50 tisuća kuna. S mjesta događaja izuzeti su tragovi te se nastavlja utvrđivanje okolnosti nesreće.(hina/metro-portal)

22.07.2010. 13:14:11
http://metro-portal.hr/elektricne-instalacije-i-istjecanje-plina-uzrok-eksplozije-u-rijeci/44945/