Metro-portal.hr

objavljeno 15.12.2017. 12:01:00
ČESTITAMO

El Arabi Hilal Soudani: nogometaš godine prema izboru 'Kapetani biraju' tportala

Danas već tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima klubova Hrvatski Telekom Prve lige, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova

Soudani u biranom društvu
Soudani u biranom društvu (HT)

El Arabi Hilal Soudani, Dinamov napadač, proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je tportal proveo među nogometnim kapetanima 15. godinu zaredom. Naslov najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige Andrijašević ponio je sa 24 boda više od drugoplasiranog Filipa Bradarića.

Danas već tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima klubova Hrvatski Telekom Prve lige, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu u 2017. godini. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda. Zbrajanjem bodova najbolji igrač Hrvatski Telekom Prve lige postao je napadač Dinama, koji je od mogućih 100 osvojio 70 boda, dok je prvi pratitelj bio Bradarić, vezni igrač Rijeke.

Prije nego se Soudani zahvalio na glasovima, podsjetili smo ga da su taj naslov osvajali i Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, Leon Benko, Andrej Kramarić, Marin Tomasov, Franko Andrijašević

'Izuzetno sam sretan i ponosan na ovu nagradu, pogotovo u kontekstu činjenice da je ona stigla od samih igrača s kojima sam na travnjaku. Mislim da nitko ne može ocjeniti bolje kvalitetu od onih koji sami sudjeluju u igri. Ovaj trofej imat će posebno mjesto i pružiti mi još jednu dozu samopouzdanja da u nadolazećoj godini ispravimo sve greške iz 2017., uzmemo oba trofeja te napravimo iskorak u europskim natjecanjima. Hvala mojim suigračima, trenerima i vodstvu Dinama, hvala igračima koji su glasali i želim svima vama i vašim obiteljima puno uspjeha u nadolazećoj 2018. godini',  izjavio je Soudani prilikom preuzimanja nagrade tportala.

Soudani  je pobjednik 15. Izbora, a prošle godine kapetani Hrvatski Telekom Prve lige najboljim nogometašem proglasili su Franka Andrijaševića.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige mogu se pratiti na programima u sklopu sportskih programa MAXtv-a, a nazanimljiviji trenuci i na tportalu te putem mobilne aplikacije TVizzy. Također, sport se može nesmetano pratiti i preko MAXtv To Go platforme bez naplate prometa u novim Najboljim tarifama HT-a.

"S velikim ponosom organiziramo događaj koji nagrađuje i slavi izvrsnost pojedinaca upravo u hrvatskom nogometu za koji smo posebno vezani. Hrvatska nogometna liga se zahvaljujući HT-u prikazuje u cijelosti od prvog dana otkad smo dobili prava prikazivanja. Govorimo o svih 180 utakmica za 36 kola u sezoni. Utakmice HT Prve lige najgledaniji su sportski događaji na svim platformama u Hrvatskoj, a MAXtv osim nogometa producira utakmice košarke, vaterpola i rukometa. Godišnje emitiramo preko 360 utakmica najtrofejnih hrvatskih sportova. Na televizijskom tržištu smo više od desetljeća i veliko iskustvo omogućuje nam da odabir sadržaja bude direktan odgovor na ono što naši korisnici traže. Tako ćemo u sljedećoj sezoni imati ekskluzivno pravo za praćenje utakmica UEFA Europa League u kojoj nastupaju uglavnom svi hrvatski predstavnici. Uz MAXtv imate najbolje mjesto na utakmici", istaknuo je Richard John Brešković, direktor Sektora marketinga za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma, izdavača tportala.

Konačni poredak

1. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo) 70 bodova

2. Filip Bradarić (Rijeka) 46

3. Lovro Majer (Lokomotiva) 28

4. Hamza Barry (Hajduk) 18

5. Josip Mišić (Rijeka) 16

6. Marko Futacs (Hajduk) 14

7.  Domagoj Antolić (Dinamo) 12

     Filip Benković (Dinamo) 12

    Mario Gavranović (Rijeka) 12

8. Mile Škorić (Osijek) 10....

Svi dosadašnji pobjednici

  • 2003. Niko Kranjčar (Dinamo)
  • 2004. Tomislav Erceg (Rijeka)
  • 2005. Eduardo da Silva (Dinamo)
  • 2006. Eduardo da Silva (Dinamo)
  • 2007. Luka Modrić (Dinamo)
  • 2008. Mario Mandžukić (Dinamo)
  • 2009. Ermin Zec (Šibenik)
  • 2010. Sammir (Dinamo)
  • 2011. Ivan Santini (Zadar)
  • 2012. Sammir (Dinamo)
  • 2013. Leon Benko (Rijeka)
  • 2014. Andrej Kramarić (Rijeka)
  • 2015. Marin Tomasov (Rijeka)
  • 2016. Franko Andrijašević (Rijeka)
  • 2017. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo)
15.12.2017. 12:01:00
http://metro-portal.hr/el-arabi-hilal-soudani-nogometas-godine-prema-izboru-kapetani-biraju-tportala/109151/