Metro-portal.hr

objavljeno 27.07.2011. 16:34:00
NIJE SVE TAKO CRNO

Ekonomska kriza "kriva" za povećanu seksualnu želju u žena

Dvije trećine žena kažu kako nemaju ništa protiv toga da vježbanje u preskupoj teretani zamijene redovitim seksom, ukoliko će na taj način izgubiti jednak broj kalorija

Donosimo vam još savjeta kako uživati poput ovo dvoje...

Iako bi na prvi pogled logika nalagala da u ovim teškim financijskim vremenima, kada smo opterećeni malim plaćama i velikim kreditima s jedne strane, a sve brojnijim obiteljskim i poslovnim obvezama s druge, imamo sve manje volje i vremena za upražnjavanje intimnih odnosa, najnovija je studija pokazala da to uopće nije slučaj.

Veliki minus u računima svakako nije najbolji mogući afrodizijak u spavaćoj sobi, međutim, nedavno je istraživanje pokazalo kako 76 posto žena smatra da je seks iznimno praktičan način da odrade svoju dnevnu potrebu za vježbom i fizičkom aktivnosti, a pri tomu je i puno jeftiniji od preskupih članarina za teretanu.

Dvije trećine žena koje inače redovito posjećuju teretanu kažu kako nemaju ništa protiv toga da višesatno vježbanje u zagušljivoj dvorani zamijene redovitim seksom, ukoliko će na taj način izgubiti jednak broj kalorija.

Vrijedi napomenuti kako u pola sata strastvenog vođenja ljubavi možemo sagorjeti prosječno oko 200 kalorija, a oni aktivniji mogu sagorjeti čak i do 350, tvrdi Kerry McCloskey u svojoj knjizi „Ultimativna Seks Dijeta".

Uostalom, čak i strastvenim ljubljenjem možemo sagorjeti  više od 200 kalorija na sat, kaže autorica.

Pojedine slavne osobe, poput glumice Kim Catrall iz „Seksa i grada" već godinama zagovaraju seks kao idealan način tjelovježbe, uz pilates i osobnog trenera.

Čak i Britanska liječnička udruga preporučuje seks kao odličan način za snižavanje krvnog tlaka, smanjivanje šanse za srčani udar te dugovječnost.

Liječnici tvrde kako endorfini koji se otpuštaju za vrijeme orgazma stimuliraju stanice imunološkog sustava, što pomaže tijelu u borbi protiv različitih bolesti, poput raka, ali i protiv procesa starenja, poput nastanka bora.

„Svi mi neprestano trošimo kalorije dok obavljamo svakodnevne stvari. Poanta ovog istraživanja jest u tome da budemo svjesni malih stvari koje možemo učiniti da nam daju taj dodatni poticaj", zaključuje Darren Linnel, voditelj studije.

27.07.2011. 16:34:00
http://metro-portal.hr/ekonomska-kriza-kriva-za-povecanu-seksualnu-zelju-u-zena/61725/