Metro-portal.hr

objavljeno 05.06.2011. 15:15:00
TUŠIRAJTE SE ZAJEDNO

Eko-seks: Uživajte u intimnim igricama bez štete po okoliš

Kakve veze seks ima s očuvanjem okoliša? Saznajte u tekstu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Postoje vrećice, odjeća i gadgeti koji ne štete okolišu, ali pored svih tih stvari na očuvanje našega planeta možete utjecati i kroz eko-seks. Danas, 5. lipnja, Svjetski je dan zaštite okoliša pa vam u tom kontekstu nudimo nekoliko savjeta za ekološku varijantu intimnih igrica.

Ugasite svjetla. Osim što ćete tako uštedjeti i nešto novca na računima za struju, istovremeno ćete učiniti nešto za smanjenje globalnog zatopljenja. Korištenje električne energije podrazumijeva ispuštanje ogromnih količina ugljičnog dioksida koji je glavni čimbenik u zagrijavanju planeta. Prije seksa ugasite sva svjetla.

Svijeće. Ako želite uživati u seksu na svjetlu svijeća, koristite one koje su napravljene od soje. One su eko-prihvatljive i ne doprinose ispuštanju ugljičnog monoksida. Seks uz svijeće je baš kao i večera jako romantičan.

Ulje za masažu organskog porijekla. Ulja organskog porijekla su ekološki prihvatljiva, dobivena su destiliranjem biljnih sadržaja u kojima nema pesticida. Prirodna su do te mjere da ih možete konzumirati. Umjesto tvorničkih kemikalija, partnera izmasirajte prirodnim varijantama ulja i lagano ga pripremite za vruće igre koje slijede.

Zajedničko tuširanje. Što češće se tuširajte zajedno i doslovno ćete prepoloviti potrošnju vode. A nema ništa uzbudljivije od akcije pod tušem.

Kondomi od lateksa. Iskorišteni lateks spada u otpad, ali kako je biorazgradiv nije toliko štetan za okoliš. Kondomi izrađeni na temelju poliuretana nisu biorazgradivi. Nadalje, kondome nemojte bacati u toalet jer bi mogli začepiti odvod. Stavite ih u papirnatu maramicu i bacite u kantu za smeće.

Eko-donje rublje. Ovo je seksi rublje izrađeno od pamuka ili bambusa i zaista ga je moguće pronaći u boljim trgovinama. To rublje ne šteti okolišu ni tijekom proizvodnje ni kad se baci,a svakako podiže temperaturu u spavaćoj sobi.

Seks-igračke na 'solarni pogon'. Vjerovali ili ne, i industrija seks-igračaka je odlučila učiniti nešto za okoliš pa je tako lansirala na tržište niz proizvoda koji se napajaju na solarnim izvorima. Nema potrebe da na njih trošite struju. Dovoljno je da ih svakoga dana, nadamo se nakon korištenja, ostavite na suncu i to je to.

Čestitamo vam na uspješnom obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša i želimo vam ugodan seks!

05.06.2011. 15:15:00
http://metro-portal.hr/eko-seks-uzivajte-u-intimnim-igricama-bez-stete-po-okolis/59758/