Metro-portal.hr

objavljeno 18.07.2011. 19:21:00
NOVA EGIPATSKA VLAST

Egipat sutra dobiva novu vladu

U rujnu ove godine počet će i pripreme za opće izbore, koje će nadzirati i jedan od sudaca vrhovnog suda zemlje

Fotografija vijesti

Nakon što je odgođeno oformljivanje nove egipatske vlade predviđeno za danas, sutra će ipak Egipat dobiti novu vladu, javljaju agencije izjavu egipatske državne televizije.

"Vlada premijera Esama Šarafa prisegnut će u utorak, kako bi se današnji pregovori mirno priveli kraju", rečeno je u televizijskom izvješću. Prisega vlade održat će se u nazočnosti Huseina Tantauika, načelnika Vrhovnoh vijeća oružanih snaga, tijela koje rukovodi zemljom od pada nekadašnjeg predsjednika Hosnija Mubaraka.

Kako se doznaje, Šaraf je izabrao dva zamjenika na čelu vlade, Hazema Beblawija, gospodarskog stručnjaka, i Alija al-Silmija, imućnog člana liberalne stranke koja je za vrijeme Mubarakove vladavine bila u oporbi.

Državna televizija prenijela je, pozivajući se izvore u vladajućem vojnom vijeću, kako će priprema za opće izbore u Egiptu početi 18. rujna, a glasanje će nadzirati jedan od sudaca vrhovnog suda zemlje.

"Visoko izborno povjerenstvo počet će sa svojim obvezama 18. rujna i predvodit će ih predsjednik Vrhovnog suda u Kairu", rekao je vojni izvor. Televizija nije objavila što pripreme za izbore točno obuhvaćaju, ali prema izvorima bi to trebala biti registracija kandidata kao i predizborna kampanja.

18.07.2011. 19:21:00
http://metro-portal.hr/egipat-sutra-dobiva-novu-vladu/61432/