Metro-portal.hr

objavljeno 13.03.2008. 22:42:23

Edward Norton snima film o Baraku Obami

Film će opisivati Obaminu kampanju do izbora u studenome

Poznati glumac dobio je inspiraciju za dokumentarni film nakon govora Baraka Obame iz 2004. godine
Poznati glumac dobio je inspiraciju za dokumentarni film nakon govora Baraka Obame iz 2004. godine (GETTY IMAGES)

Američki glumac Ed Norton producirat će dokumentarni film o jednom od kandidata Demokratske stranke za predsjednika, Baracku Obami.

Film, koji bi premijeru trebao doživjeti 2009., prikazivat će političku kampanju senatora države Illinois i političku borbu s bivšom prvom damom države Hillary Clinton u predizbornoj kampanji za predsjedničke izbore. Kamere su Obamu pratile od putovanja po Africi 2006., nakon kojeg je senator i obznanio kandidaturu.

- Svi smo bili tako pogođeni Barackovim govorom. Bilo je uzbudljivo gledati kako govor drži netko iz naše generacije, a ne generacije naših roditelja. Njegova prisutnost tako inspirira, rekao je Norton komentirajući Obamin govor još iz 2004., koji ga je, navodi, toliko fascinirao da je odmah poželio snimiti dokumentarni film.  Kamere će Obamu pratiti sve do izbora u studenome.

- Barakov uspjeh mnoge je filmaše potaknuo na snimanje dokumentarca, no većina je bila odbijena. Sretan sam jer smo uspjeli ‘uhvatiti munju u boci’ i što smo upravo mi dobili priliku za snimanje - kazao je Norton koji smatra kako će film prikazati politiku u Americi. Iako to što nam je Obama dostupan, automatski ne znači da imamo i potpuni uvid u situaciju.

Iza kamere- Nortonove kamere prate Obamu od putovanja po Africi 2006. godine, a snimanje će trajati do predsjedničkih izbora u studenome.
- Glumac podržava Obamu od početka kampanje, a jedan je i od njegovih donatora.

No, nedostatak materijala neće biti problem - već imamo snimljeno na stotine vrpci. Na nama je da radimo dalje i da sve napravimo dobro. Inače, film se snima u produkciji Class 5 filma, a režirat će ga Amy Rice i Alicia Sams. Film još nema službeni naziv. Za distribuciju su angažirani Ari Emanuel i Andrew Hurwitz, dvojac zadužen za distribuciju filmova ‘Borat’, ‘Bruno’, kao i za ‘Sicko’, te ‘Farenheit 9/11’ Michaela Moorea. Obojica su podržavali Obamu tijekom njegove kampanje, baš kao i Norton koji je bio jedan od donatora.       (NET.HR/METRO)

13.03.2008. 22:42:23
http://metro-portal.hr/edward-norton-snima-film-o-baraku-obami/4339/