Metro-portal.hr

objavljeno 19.03.2020. 14:01:00
VIBER

E-učionica: Kad se male ruke slože

Jutros sam gledala kako mi sin kao lud jurca po stanu i pitala ga što radi. “Pa na tjelesnom sam, mama” odgovorio je.

Sve se može!
Sve se može! (Arhiva)

Ako ovo čitate, vjerojatno ste se već susreli s idejom e-učionice i možda se čak upitali je li tako nešto uopće moguće izvesti i kako bi se moglo organizirati, a da bude jednako učinkovito kao učenje u školi. Ovih je dana ta tema postala zajednička dnevna točka obrazovnom sustavu, učiteljima, roditeljima i učenicima - svi pokušavaju naći put kroz nepoznato i otkriti može li ova potencijalna budućnost obrazovanja, uz pomoć tehnologije, riješiti problem trenutnih ograničenja koje društvo trpi tijekom opće karantene.

U slučaju da se i dalje borite s organizacijom nastavnog procesa od kuće i kako istovremeno komunicirati s ostatkom razreda i učiteljima, ovo je naša preporuka kako možete dokazati da e-školovanje nije samo itekako moguće već ima i svijetlu budućnost.

Da bi učenici mogli nastaviti s obrazovanjem od kuće i surađivati s ostalima kao u učionici, bitno je osigurati im zajedničko online mjesto na kojem mogu primati sve obavijesti, dijeliti informacije, i to po mogućnosti u messenger aplikaciji koju već dobro poznaju. Osim učenika, i učitelji moraju imati način na koji mogu komunicirati sa svim razredima. Takvo mjesto je upravo Viber Community. Communityji mogu imati neograničen broj članova, opremljeni su naprednim alatima za moderiranje i svatko tko im se pridruži može vidjeti sav sadržaj koji je prije toga objavljen, ništa se ne gubi.

Recimo da želite pokrenuti Community za nastavu hrvatskoga jezika za 2. razrede srednje škole. Evo kako u samo 5 lakih koraka možete postati pravi maestro e-školovanja:

1. Pokrenite Community tako da otvorite ekran Razgovori > kliknete na ikonu

19.03.2020. 14:01:00
http://metro-portal.hr/e-ucionica-kad-se-male-ruke-sloze/124472/