Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2021. 09:31:00
OLIVAL

Dvostruko čišćenje lica na sjajan način

Na police drogerija stižu noviteti za dvostruko čišćenje lica koje ćete obožavati

Olival za čisto lice
Olival za čisto lice (Arhiva)

Čišćenje lica osnova je svake uspješne njege - ono uklanja prljavštinu i druge štetne tvari koje se tijekom dana 'nakupe' na koži lica, ali i priprema kožu za bolje upijanje aktivnih sastojaka iz proizvoda koji hrane kožu, hidratiziraju je i održavaju blistavom i zdravom. No, to vrijedi samo ako lice čistimo na ispravan način. Posebnu pažnju ovom prvom i iznimno važnom koraku u njezi valja posvetiti ljeti.

Zašto baš ljeti?

Svakodnevno je koža lica izložena atmosferskim prilikama, zagađenju zraka i česticama koje uzrokuju prijevremeno starenje kože, vrućini i vlazi... No, ljeti na njega nanosimo i proizvode sa zaštitnim faktorom koji mogu zatvoriti pore i izazvati brojne probleme poput akni. Kako bismo na vrijeme spriječili, a ne kasnije liječili, u dnevnu rutinu čim prije uvedite dvostruko čišćenje lica.

Dvostruko čišćenje lica zasniva se na činjenici da se 'slično otapa u sličnom' i zapravo se sastoji od dva koraka. Tijekom prve faze čistačem na bazi ulja uklonit ćete make-up, ostatke kreme za sunčanje, višak sebuma i sve druge nečistoće topljive u uljima. Drugi korak koji će odraditi čistač na bazi vode uklonit će sve tvari topljive u vodi, dobro očistiti pore i na taj način ostaviti kožu čišćom nego što je ikad bila! Ovaj način čišćenja lica ne uzima previše vremena, a zaista čini veliku razliku, posebno kada su u pitanju proizvodi sa zaštitnim faktorom ili jači make up.

Za sve koji u svoju rutinu žele uvesti dvostruko čišćenje lica čim prije i olakšati koži lica svakodnevne izazove, iz Olivalove Professional linije stižu Mikroemulzija i Amino gel, uz koje vam neće biti potrebni drugi proizvodi.

Olival Professional Mikroemulzija lagano je i prozračno ulje obogaćeno skvalanom i uljem konoplje srednje gustoće i služi uklanjanju šminke i proizvoda za zaštitu od sunca. U kontaktu s vodom emulzificira se i pretvara u mlijeko, te nježno otapa i uklanja sve nečistoće. Ispire se vrlo lagano i u potpunosti ostavljajući kožu nježnom, mekom i bez osjećaja isušenosti. Ekstrakt sladića i vitamina E djeluju protuupalno i antiosidativno.

Olival Professional Amino gel hidratantni je gel bogat ovlaživačima i obogaćen betainom, poliglutaminskom kiselinom, alantoinom, aloe verom i ekstraktom sladića. Zahvaljujući ovim sastojcima iznimno nježno čisti lice, hidratizira kožu i sprječava njeno isušivanje, djeluje protuupalno i umirujuće, te je priprema za idući korak u rutini njege lica.

I Olival Professional Mikroemulzija i Amino gel dolaze u ambalaži s pumpicom, no dok se Mikroemulzija nanosi suhim dlanovima na suho lice i umasirava minimalno 20 sekundi, pa tek onda ispire, Amino gel se umasira na vlažno lice i potom ispire. Valja istaknuti i kako se oba proizvoda mogu koristiti na svim tipovima kože u jutarnjoj i večernjoj njezi, te da ne sadrže dodane mirise ni bojila.

Nježno, ali temeljito dvostruko čišćenje!

Prilikom razvijanja novih Olival Professional proizvoda za dvostruko čišćenje lica velika je pažnja stavljena na sprječavanje isušivanja kože lica. Naime, u želji da lice dobro očistimo, nerijetko koristimo agresivne čistače i pretjeramo s umivanjem. Na taj način možemo poremetiti lipidnu barijeru, najvažniju zaštitu kože lica, i učiniti kožu dehidriranom i manje otpornom na bakterije i zagađenja iz okoliša. Sastav oba proizvoda garantira neisušujuć tretman vaše kože te nježno i učinkovito čišćenje, a nije niti zanemariva činjenica kako uklanjanjući jednokratne blazinice iz dnevne rutine smanjujemo količinu svakodnevnog otpada te i na taj način brinemo o okolišu. Odsad su za kvalitetno i temeljito čišćenje lica dovoljni tek dlanovi!

Uvesti ova dva mala koraka čišćenja u svoju svakodnevnu rutinu najmanje je što možemo učiniti za ljepotu i blistavost kože lica. Osim toga, na tako očišćenoj i pripremljenoj koži lica, aktivni sastojci hidratizirajućih i hranjivih krema i seruma pokazat će svu svoju učinkovitost, a rezultati će biti brži i vidljiviji.  

Proizvodi su dostupni u svim drogerijama i na web shopu www.olival.hr

  Preporučene MPC:

Olival Professional Mikroemulzija:  69,90 kn

Olival Professional Amino gel:  39,90 kn

Facebook 

Instagram 

14.05.2021. 09:31:00
http://metro-portal.hr/dvostruko-ciscenje-lica-na-sjajan-nacin/132038/