Metro-portal.hr

objavljeno 21.02.2009. 00:08:28
BEZ BRIGE

Dvorana Žatika sigurna i otvorena

Dok je dvorana bila zatvorena dezinficirani su vodovodni i klimatizacijski sustav.

Sportska dvorana Žatika u Poreču.
Sportska dvorana Žatika u Poreču. (Goran Sebelić, CROPIX)

Sportska dvorana Žatika u Poreču, u kojoj se tijekom Svjetskoga rukometnog prvenstva nekoliko ljudi zarazilo bakterijom legionelom, zbog čega je dvorana bila privremeno zatvorena, od danas je ponovno otvorena za sportaše i publiku.

U priopćenju grada Poreča navodi se kako je nakon epidemiološkog izvida kojeg su 19. veljače obavili epidemiolozi Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo Županije Istarske, a u prisustvu sanitarne inspekcije zaključeno je da su sve neposredne mjere obavljene u skladu s prijedlozima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Rješenjem sanitarnog inspektora.

Nakon dobivenih garancija gradonačelnika grada Poreča, Edija Štifanića i nadležnih za dvoranu Žatika da će se sve predložene trajne mjere provoditi, odnosno provesti, zaključeno je da se uz konstantno provođenje svih propisanih protuepidemijskih i trajnih preventivnih mjera u dvorani, ova može otvoriti za posjetitelje. Provođenje trajnih mjera nadzirat će odgovorna osoba i sanitarna inspekcija, stoji u priopćenju.

U proteklih desetak dana, koliko je dvorana bila zatvorena, dezinficiran je vodovodni i klimatizacijski sustav. U dvorani će se sutra igrati ligaška utakmice između rukometaša Poreča i Medveščaka, a od 6. do 8. ožujka u njoj će se igrati susret 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Čilea. (hina/metro-portal)

21.02.2009. 00:08:28
http://metro-portal.hr/dvorana-zatika-sigurna-i-otvorena/15110/