Metro-portal.hr

objavljeno 08.12.2020. 09:31:00
KAZALIŠTE

'Dvojac bez kormilara' – nova predstava Binocular teatra

Binocular teatar najavljuje premijeru nove predstave - romantične komedije 'Dvojac bez kormilara', autora Borne Armaninija, koja će se održati 18. prosinca, u 20 sati, na zagrebačkoj Sceni Vidra

Dvojac bez kormilara
Dvojac bez kormilara (Arhiva)

Ova ljubavna humoreska na temu odnosa muškarca i žene potpuno je suvremeno, svježe i pitko tkivo čije uloge tumače Marija Kolb i Ivan Horvat.

Klasična suvremena ljubavna hit predstava ironičnog tona uz pjevanje i ples

Predstava po originalnom predlošku bliskim, svježim, artikuliranim i razumljivim jezikom govori o odnosu muškarca i žene u sadašnjem vremenu. Počinje susretom, te se njena priroda razvija kronološki da bi uskoro počela portretirati suštinu odnosa dvije ljudske jedinke unutar zahtjevnog ritma svakodnevnog života. Otvoreno se može reći da smo uplašena i zbunjena bića te da kao takvi pružimo ruku jedni drugima da bi otkrili zajedničku ranjivost. Ono što se po žanru naziva romantičnom komedijom u našem izrazu poprima jednu blago ironičnu, auto referencijalnu dimenziju stvari. Prisjećamo se onih nesporazuma u kojima smo se pokušali razumjeti, dok su između nas stajale razlike koje smo nastojali premostiti. Da bismo što bolje opisali svu komiku partnerskog odnosa ne koristimo se samo autoironijom svih iskustava već parodijom na dramu kao takvu, koristimo se onomatopejom, oponašanjem životinja onako kao što su to radili u prvotnom ritualnom kazalištu. Koristimo se narodnim i međunarodnim poslovicama, portretirajući divnu različitost svakodnevnice u punini njene predivne nesavršenosti, jer mess is magic. Temeljni je to izraz filmskog i dramskog sukoba u borbi spolova, te naše neprestane potrebe da se pokušamo shvatiti mrvicu više u tom neizbježnom sukobu. Tako da se drage volje suočavamo sa ovom biblijskom temom koja potječe od samog Adama i Eve. U pristupu ovoj tematici se ne držimo se suhe dokumentarnosti bilježenja točaka stvarnosti već sublimiramo jedno komedijsko tijelo double stand up pisma koje nastoji biti adekvatno i prezentno, a jedini ritam je onaj unutarnji koji se nameće kao organski i prirodan.

Igraju: Marija Kolb, Ivan Horvat

Glazbenici: Ivan Marincel, trombon
Sonja Domitrović, alt saksofon

Marketing Iva Cikojević
Plakat Tina Bauer
Asistent produkcije Željka Benčić
Režija: Borna Armanini

08.12.2020. 09:31:00
http://metro-portal.hr/dvojac-bez-kormilara-nova-predstava-binocular-teatra/129096/