Metro-portal.hr

objavljeno 13.04.2012. 19:24:01
ZBUNJOLE

Dva skupa na Trgu, policija privela antifašiste

Policija je privela dva antifašista zbog toga što su na transparentu imali šaku koja razbija svastiku, ali su brzo shvatili da su pogriješili

Antifašisti su izbavili zatočene drugove
Antifašisti su izbavili zatočene drugove (Twitter)

Najavljeni skup nacionalista održao se u definitivno smiješnim i poraznim okolnostima po "čuvare hrvatskog ognjišta". Na Trgu se pojavilo pedesetak klinaca sa zastavama NDH i slikama Gotovine, dok se s druge strane okupilo dvjestotinjak antifašista.

Policije je, naravno, bilo kao u priči kako bi se osiguralo da "to ne bu išlo", kako reče naš premijer, no naputci koje su dobili očito su bili zbunjujući za plavce. Naime, nakon početnog odmjeravanja snaga antifašisti su krenuli prema nacionalistima derući se "Mi Hrvati, antifašisti" i "Malo vas je, pičkice".

Plavci su uletjeli razdvajati ekipe, antifašiste su odgurali do Manduševca, a desničare do sata, no onda je došlo do overloada u glavama policije pa su dvojicu antifašista s transparentom na kojem šaka razbija svastiku spakirali i odveli u Prvu policijsku postaju na Zrinjevcu. 

Antifašisti nisu bili lijeni i svi su se preselili pred stanicu, skandirali i čekali da privedeni budu pušteni, što se i dogodilo u kratkom roku, vjerojatno zato što je nekom dežurnom šefu sinulo da ljudi ne ističu fašističko znakovlje nego se bune protiv njega.

Hrabrih uzdanica koje su prijavile skup nije se dalo vidjeti ni u tragovima ...

13.04.2012. 19:24:01
http://metro-portal.hr/dva-skupa-na-trgu-policija-privela-antifasiste/70026/