Metro-portal.hr

objavljeno 06.10.2010. 12:53:06
MENAŽDER I UMJETNIK?

Duško Mucalo ipak izabran za v.d. intendanta splitskog HNK

Oporba u Gradskom vijeću je napuštanjem sjednice pokušala spriječiti odabir Mucala, ali preostalih 13 vijećnika bilo je dovoljno

Duško Mucalo
Duško Mucalo (Duje Klarić/Cropix)

Za v.d. ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu izabran je Duško Mucalo, odlučilo je tijesnom većinom Gradsko vijeće na današnjem nastavku sjednice, koja je prošlog tjedna bila prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Za Mucala je glasovalo 12 od 13 vijećnika, koliko ih je ostalo na sjednici. Nazočnošću 13 od ukupno 25 vijećnika postojao je kvorum te je, kako je objašnjeno, za imenovanje bila potrebna većina nazočnih vijećnika.

Prije glasovanja najprije je sjednicu napustilo sedmero vijećnika SDP-a, a zatim i troje vijećnika HDZ-a koji su tražili da se imenovanje Mucala povuče s današnje sjednice Gradskog vijeća. Sjednicu je prije glasovanja o imenovanju Mucala napustio i neovisni vijećnik Nikola Grabić.

Nakon što je Mucalo dobio potporu 12 od 13 nazočnih vijećnika, na sjednicu su se vratili vijećnici koji su je napustili uoči glasovanja.

Gradsko je vijeće u lipnju ove godine izabralo Duška Mucala za intendanta, no ministar kulture Božo Biškupić odbio ga je potvrditi.

Pošto je službeno proglasila Mucalovo imenovanje za v.d. intendanta splitskog HNK, koje stupa na snagu danas, predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić (HGS-Hrvatska građanska stranka) je rekla da je Mucalo "spoj vrhunskog menadžera i umjetnika" koji će postići dobre rezultate u toj kazališnoj kući. (hina/metro-portal)

06.10.2010. 12:53:06
http://metro-portal.hr/dusko-mucalo-ipak-izabran-za-v-d-intendanta-splitskog-hnk/49305/