Metro-portal.hr

objavljeno 02.07.2010. 20:28:21
SVE SE ZNA

Dunga odlazi s klupe Brazila

Poraz od Nizozemske znači i oproštaj izbornika Dunge koji kaže kako je dogovor i bio da će reprezentaciju voditi samo četiri godine

Dunga
Dunga (Getty Images)

Poraz od Nizozemske u četvrtfinalu svjetskog nogometnog prvenstva vjerojatno je i oproštaj izbornika Dunge od klupe peterostrukih svjetskih prvaka.

Na direktno pitanje ostaje li za kormilom brazilske vrste, Dunga je nakon utakmice kazao: "Svi znamo što slijedi. I kada sam preuzeo reprezentaciju dogovor je bio samo četiri godine," kazao je brazilski stručnjak.

Sasvim očekivano Dunga nije bio previše raspoložen za razgovor. Selecao je u Južnu Afriku stigao kao jedan od najvećih favorita za naslov, no drugo prvenstvo uzastopce kući se vraća nakon poraza u četvrtfinalu. Prije četiri godine zaustavila ih je Francuska.

>> Nizozemska šokirala Brazil i otišla u polufinale SP-a

"Svi smo užasno tužni. Nitko nije očekivao poraz, posebice nakon što smo prvo poluvrijeme odigrali odlično. U drugom poluvremenu smo ostali bez ritma."

Dunga je brazilsku reprezentaciju preuzeo 2006. godine nakon što je Carlos Alberto Parreira dobio otkaz. Pod njegovim vodstvom Brazil je osvojio Copa America (2007) i Kup konfederacija (2009). (hina/metro-portal)

02.07.2010. 20:28:21
http://metro-portal.hr/dunga-odlazi-s-klupe-brazila/43863/