Metro-portal.hr

objavljeno 25.11.2010. 18:00:00
GOLUBICA

Dunavom između Vukovara i Bača počinje ploviti trajekt

Trajekt Golubica će dvije obale na Dunavu povezivati tri puta na dan, cijena za putnike bit će sedam kuna

Golubica
Golubica (Vlado Kos / Cropix)

Trajekt "Golubica", za čiju je nabavu Kraljevina Nizozemsla izdvojila oko milijun eura, počet će ploviti Dunavom između Vukovara i vojvođanske općine Bača 1. prosinca, priopćio je ured vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe.

Riječni trajekt ima 55 tona, a do Vukovara je Rajnom, Majnom i Dunavom stigao početkom listopada. Prvi puta zaplovio je Dunavom, 4. studenoga, kada je iz Bača u Vukovar dovezao srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, koji je bio u posjetu Vukovaru i Paulinu Dvoru.

Dvije obale na Dunavu povezivat će tri puta na dan, s polascima iz Vukovara u 9, 12 i 15 sati. Cijena će za putnike biti sedam kuna, za bicikl deset kuna, 15 kuna za motor i 20 kuna za automobil.

Promet Dunavom između Vukovara i Bača prekinut je u Domovinskom ratu, a ponovno je uspostavljen 2007. godine, od kada je do nabave "Golubice" privremeno plovila skela.

U povodu otvorenja redovite trajekte veze između Vukovara i Bača, vukovarski gradonačelnik primio je predstavnike Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske dok su nizozemski stručnjaci bili na tehničkom pregledu trajekta, navodi se iz ureda vukovarskoga gradonačelnika.

Vukovarske vlasti trajekt su dale na upravljanje gradskoj tvrtki "Komunalac".

25.11.2010. 18:00:00
http://metro-portal.hr/dunavom-izmedju-vukovara-i-baca-pocinje-ploviti-trajekt/51766/