Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2018. 11:01:00
PRIPAZITE

Duljina prstiju i seksualna orijentacija su povezani?

Vjerovali ili ne, veća izloženost testosteronu kod ženske djece utječe na spolnu orijentaciju

Vjerojatno najluđa teorija o seksualnosti do sada :)
Vjerojatno najluđa teorija o seksualnosti do sada :) (Arhiva)

Postoji veza između duljine prstiju i seksualne orijentacije, pokazala je studija provedena na Sveučilištu Essex. Žene čiji su kažiprst i prstenjak lijeve ruke zamjetno različitih duljina najvjerojatnije su lezbijke.

Ranije istraživanje je pokazalo da izloženost fetusa testosteronu u majčinom trbuhu utječe na duljinu prstiju i na seksualnost. Veća izloženost testosteronu kod ženske djece utječe na spolnu orijentaciju. Kod većine žena kažiprst i prstenjak su otprilike iste dužine, dok je kod muškaraca razlika veća.

Znanstvenici su tijekom ovog istraživanja izmjerili prste kod 18 parova identičnih blizanki pri čemu je jedna bila heteroseksualna, a druga homoseksualna. Pokazalo se da su kod lezbijki kažiprst i prstenjak lijeve ruke različite dužine, što je inače slučaj kod muškaraca.

"Blizanci koji dijele 100 posto gena mogu se razlikovati po seksualnoj orijentaciji što ukazuje na to da mora postojati još čimbenika osim genetike koji utječu na seksualnost osobe.

Naše istraživanje ukazuje načinjenicu da je seksualna orijentacija određena u majčinom trbuhu  i ovisi o količini muških hormona kojoj smo izloženi i reakciji svakog tijela na hormone", objašnjava voditeljica studije dr. Tuesday Watts.

Ukratko - više testosterona - više šanse da djevojka bude lezbijka.

19.10.2018. 11:01:00
http://metro-portal.hr/duljina-prstiju-i-seksualna-orijentacija-su-povezani/114919/