Metro-portal.hr

objavljeno 10.12.2012. 22:49:00
LUKAVI MUŠKARCI

Duga predigra, kratak seks

Je li predigra doista tako važna? Ili je naprosto kompenzacija za lošu kondiciju penisa? Istraživanja pokazuju...

Koliko duga treba biti predigra
Koliko duga treba biti predigra (Shutterstock)

Postoji milijun načina da se pripremite za ljubavne igrice sa svojim partnerom. Svi znaju da je predigra namijenjena zagrijavanju za seks. Uz njenu pomoć trebali bi se uzbuditi um i tijelo.

Što je bolja predigra, bolji je seks jer je uzbuđenje veće. No, je li predigra doista tako važan čimbenik u kvaliteti samog spolnog odnosa ili ukazuje na nesposobnog ljubavnika?

Često se čini da je predigra namijenjena prije svega tome da muškarci što više uzbude ženu te je tako pripreme na što je moguće kraći i brži spolni odnos.

Ukazuje li to na njihovu nesposobnost za stvarni spolni odnos? Ili dobri ljubavnici doista trebaju nevjerojatno duge predigre, kako bi se uspjeli povezati sa svojim partnericama? Ili su možda žene doista tako zahtjevne da trebaju duge predigre pa muškarci samo jako poštuju njihove želje i potrebe?

Neka nova istraživanja govore da predigra ustvari jako malo doprinosi ženinom istinskom užitku u seksu. Dosta značajniji je »glavni događaj«. U jednom istraživanju 2.300 žena ispitano je o spolnom životu. Pitanja su bila usmjerena prije svega na odnos između potrebnog, odnosno željenog vremena predigre i samog spolnog odnosa te kako taj odnos utječe na broj i kvalitetu orgazama.

Predigra se pobrine prije svega za emocionalnu povezanost među partnerima, koja također ima značajnu ulogu pri spolnom odnosu, no, možemo je postići i na neki drugi način. Na samu kvalitetu spolnog odnosa i orgazme kod žene baš i nema znatan pozitivni učinak.

Škotski i češki znanstvenici kažu da je potrebno više pozornosti posvećivati kvaliteti i vremenu samog spolnog odnosa unatoč tome što brojni terapeuti i spolni priručnici naglašavaju upravo suprotno.

Dakle, znanstvenici preporučuju da se, umjesto da učite masažu, razne tehnike ljubljenja i još štošta, pobrinete za kondiciju vašeg penisa kako bi spolni odnos trajao što duže. Ako vam to ne uspije, još uvijek možete posegnuti za raznim spolnim pomagalima - nemojte očekivati nevjerojatne orgazme samo od poljubaca. Bar ne kod većine običnih smrtnica.

10.12.2012. 22:49:00
http://metro-portal.hr/duga-predigra-kratak-seks/25928/