Metro-portal.hr

objavljeno 23.11.2010. 14:44:00
POPLAVE

Dubrovnik zbraja štete nakon proloma oblaka

Nevrijeme koje je pogodilo Grad ne pamte ni najstariji Dubrovčani, stanje se polako smiruje

Dubrovnik
Dubrovnik (Admir Buljubasic / CROPIX)

Unatoč kiši koja i danas povremeno pada, stanje u Dubrovniku nakon jučerašnjega olujnog nevremena polako se smiruje i počinju se zbrajati štete. Kako je rekao zamjenik gradonačelnika i predsjednik Kriznog stožera za zaštitu i spašavanje Niko Šalja, oštećene su mnoge kuće i infrastrukturni objekti, a sve su ekipe trenutačno na terenu, popisuju štete i pokušavaju ih sanirati.

"Sve naše službe pokazale su iznimnu aktivnost tijekom jučerašnjeg dana, počevši od komunalnih pa do vatrogasaca, koji su imali više od 150 intervencija", rekao je Šalja te dodao da je konfiguracija terena na dubrovačkom području "takva da se neke stvari jednostavno ne mogu riješiti, kao, primjerice, bujica vode sa Srđa".

Istaknuo je da će grad Dubrovnik predložiti da se proglasi elementarna nepogoda ako se pokaže da su štete tolikih razmjera da je to opravdano.

U velikom nevremenu na području grada Dubrovnika jučer je palo 160 litara kiše po četvornome metru, a samo na Stradunu razina vode bila je 40-ak centimetara. Cestovni promet bio je otežan zbog vode na kolnicima i odrona. Takvo nevrijeme ne pamte ni najstariji Dubrovčani.

Nevrijeme je prouzročilo i prekid u opskrbi električnom energijom, osnovne i srednje škole te dječji vrtići nisu radili, a voda na gradskome području još nije za piće, nego se mora prokuhavati.(hina/metro-portal)

23.11.2010. 14:44:00
http://metro-portal.hr/dubrovnik-zbraja-stetu-nakon-proloma-oblaka/51640/