Metro-portal.hr

objavljeno 22.04.2010. 19:32:37
VULKANSKA PRAŠINA

Dubrovnik izgubio 10 milijuna kuna zbog vulkana

Zbog erupcije vulkana i vulkanskog pepela zrakoplovi prema Dubrovniku nisu letjeli nekoliko dana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

Taj je događaj još jedanput pokazao da smo izolirani više nego drugi krajevi Hrvatske jer ovisimo o zračnom prostoru, kazao je, dodajući kako je nužno što prije završiti autocestu do Ploča te s brodarskim tvrtkama razgovarati da svoje brodove ponovno usmjere prema Dubrovniku.

Zbog erupcije vulkana, dubrovačka Zračna luka izgubila je 120 najavljenih slijetanja i oko 10.000 putnika jer je otkazana većina letova koji su vezani za sjever i zapad Europe, istaknuli su predstavnici dubrovačke Zračne luke, napomenuvši da je izgubljeno oko 1,5 milijuna kuna prihoda.

Također je rečeno kako je dubrovačka Zračna luka od Uskrsa ostvarila sedam posto veći promet putnika te da nema otkazanih letova u sezoni.

Predstavnici Jadranskih luksuznih hotela izjavili su kako je njihova šteta procijenjena na 150.000 eura zbog otkazivanja najavljenih kongresa.

Na sastanku je upozoreno da je Dubrovnik u vrlo teškom stanju jer je prometno izoliran, a tom je gradu, kako je rečeno, "jedina ozbiljna veza sa svijetom" zračni promet. (hina/metro-portal)

22.04.2010. 19:32:37
http://metro-portal.hr/dubrovnik-izgubio-10-milijuna-kuna-zbog-vulkana/38470/