Metro-portal.hr

objavljeno 06.01.2010. 13:28:16
SRAMOTA

Dubrovnik i dalje bez struje, Vlahušić optužuje HEP

Tijekom današnjeg dana očekuje se normalizacija opskrbe električnom energijom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubasic / CROPIX )
Unatoč velikim naporima djelatnika dubrovačke podružnice HEP-a - Elektrojuga, još uvijek su neki dijelovi dubrovačkog područja bez električne energije.

Po riječima direktora Elektrojuga Milivoja Bendera, električnu energiju još nema dio Konavala, otok Koločep, a postupno je u tijeku puštanje napajanja gornjih sela u Dubrovačkom primorju i u potpunosti osposobljen 30 kilovoltni dalekovod iz pravca Stona prema Orašcu.

Grad Dubrovnik, Župa Dubrovačka i Konavle bez struje su ostali jučer oko 14,30 sati, a negdje iza 23 sata grad Dubrovnik i dio Župe Dubrovačke dobili su električnu energiju. Ostali dijelovi dobili su danas tijekom prijepodneva.

Djelatnici Elektrojuga su na terenu i tijekom današnjeg dana očekuje se normalizacija opskrbe električnom energijom za sve potrošače na širem dubrovačkom području.

Ovo je već drugi put u 20 dana da su stanovnici Dubrovnika ostali bez električne energije. Za razliku od 15. prosinca, kada je cijeli Dubrovnik bez struje bio gotovo 48 sati, napajanje se ovog puta vratilo nešto brže.

„Ovo je nacionalna sramota i katastrofa. Državni vrh mora osigurati struju Dubrovniku bez obzira kako i odakle. Odmah po nestanku struje kontaktirao sam ministra gospodarstva Đura Popijača, a pokušat ću i s predsjednicom Vlade pričati o ovom problemu", ogorčeno je izjavio dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.
06.01.2010. 13:28:16
http://metro-portal.hr/dubrovnik-i-dalje-bez-struje-vlahusic-optuzuje-hep/30104/