Metro-portal.hr

objavljeno 01.05.2008. 22:52:11

Dubrovnik: Beethoven kao jesenska uvertira

Rachlin i prijatelji
Rachlin i prijatelji (Željko Tutnjević/CROPIX)

Violinist Julian Rachlin i pijanist Itamar Golan u dubrovačkoj crkvi sv. Ignacija, u dvije večeri izvelii su deset Beethovenovih sonata. Kao svojevrsna uvertira jesenskom festivalu Julian Rachlin i prijatelji, ove godine mini festival Rachlin i Golan sviraju Beethovena, ponovno je oduševio dubrovačku publiku.

Da je vrlo ozbiljno shvatio svoj nastup, Julian Rachlin potvrdio je to napornim vježbanjem dan uoči prvog koncerta, kada su on i Itamar Golan uvježbavali gotovo do pet ujutro.

Deset violinskih sonata Ludwiga van Beethovena podijelili su na dvije večeri, a zanimljivo je kako je dubrovačka publika imala priliku prva čuti svjetsku premijeru projekta dvojice umjetnika koji će isti repertoar tijekom sljedeće sezone izvesti i u bečkom Musikvereinu, Munchenu, Rimu i drugim gradovima. 

Jesenski dio festivala Julian Rachlin i prijatelji koji se održava osmu godinu zaredom trajat će od 2. do 14. rujna u Kneževu dvoru. U festivalskom programu nastupit će i londonska Kraljevska filharmonija i američki bariton Thomas Hamson. (LČ) 

01.05.2008. 22:52:11
http://metro-portal.hr/dubrovnik-beethoven-kao-jesenska-uvertira/6605/