Metro-portal.hr

objavljeno 25.05.2019. 16:31:00
BRAVO

Dubrovački azil za nezbrinute životinje bit će najbolji na svijetu

Osim prostora (tzv. boksova) za pse s prikladnom površinom za dnevno korištenje po najvišim standardima, vježbališne zone za istrčavanje te prostora za socijalizaciju i obuku pasa, planirani su i hotel za pse i još puno sadržaja

Bit će im sjajno
Bit će im sjajno (Arhiva)

Dubrovački azil za nezbrinute životinje, vrijedan oko 14 milijuna kuna, bit će smješten na 20.504 četvorna metra, imat će kapacitet za 350 pasa, a po riječima dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića, trebao biti jedan od najboljih na svijetu.

Osim prostora (tzv. boksova) za pse s prikladnom površinom za dnevno korištenje po najvišim standardima, vježbališne zone za istrčavanje te prostora za socijalizaciju i obuku pasa, planirani su i hotel za pse, veterinarska klinika, dio za 50 mačaka, kao i veliki parkovi s prostorom za jahanje konja i javne rekreacijske sadržaje. U posebnoj servisnoj zgradi svoj prostor će imati djelatnici, od veterinara do trenera i volontera.

Poštovani su i primijenjeni svi zakonski parametri o potrebnom prostoru za pojedinu životinju. Projekt je lijepo uklopljen u okoliš i više izgleda kao edukacijski centar, a manje kao mjesto za zaboravljene životinje.

25.05.2019. 16:31:00
http://metro-portal.hr/dubrovacki-azil-za-nezbrinute-zivotinje-bit-ce-najbolji-na-svijetu/118663/