Metro-portal.hr

objavljeno 20.02.2010. 17:34:11
OMČA SE STEŽE

Dubai tvrdi da ima dokaze protiv Mossada

Među novim dokazima nalaze se telefonski razgovori između krivaca, a policija u Dubaiju raspolaže i informacijama o kreditnim karticama

(YouTube)

Istražitelji imaju dokaze, među kojima su i snimke telefonskih razgovora, o umiješanosti izraelskih obavještajnih službi u ubojstvo dužnosnika Hamasa u siječnju u Dubaiju, izjavio je u subotu šef policije Dubaija za jedan lokalni dnevni list.

"Među novim dokazima kojima raspolaže policija Dubaija, a koji terete izraelsku tajnu službu Mossad i potvrđuju njezinu umiješanost u ubojstvo, nalaze se telefonski razgovori između krivaca koji su otkriveni", kazao je Dahi Kalfan u dnevniku Al-Bajan, vladinom organu iz Dubaija.

Mahmud al-Mabhuh, jedan od osnivača vojnog ogranka Hamasa koji kontrolira pojas Gaze, nađen je ubijen u hotelskoj sobi u Dubaiju 20. siječnja.

"Policija Dubaija raspolaže i sigurnim informacijama prema kojima su neki krivci kupili zrakoplovne karte u drugim zemljama uz pomoć kreditnih kartica s istim identitetima koje su otkrile" vlasti emirata, dodaje general Kalfan.

"Krivci su koristili iste putovnice u više od jedne zemlje", nastavlja on, ponavljajući da je "Mossad 99 posto umiješan" u ubojstvo dužnosnika Hamasa. (hina/metro-portal)

20.02.2010. 17:34:11
http://metro-portal.hr/dubai-tvrdi-da-ima-dokaze-protiv-mossada/33629/