Metro-portal.hr

objavljeno 24.05.2010. 17:50:00
PRIRODNA RAVNOTEŽA

Druidi uz pomoć kvarca i magneta smanjuju broj prometnih nesreća

Prema mišljenju druida u Austriji, prometne nesreće posljedica su zračenja antena mobilnih operatera

Druidi uz pomoć kvarca i magneta smanjuju broj prometnih nesreća
Druidi uz pomoć kvarca i magneta smanjuju broj prometnih nesreća (Shutterstock - Ilustracija)

Austrijske vlasti tvrde da su druidi toliko uspješni u sprječavanju prometnih nesreća na crnim točkama da razmišljaju o širenju projekta na državnu razinu.

Pored stupića od kvarca koji navodno okolišu vraćaju prirodnu energiju, druidi se služe i s puno jeftinijom i suvremenijom tehnikom - u zemlju zakopavaju plastične ploče s ugrađenim magnetima. Druid Ilmar Tessman pozvan je kao jedino preostalo rješenje problema porasta broja prometnih nesreća, često sa smrtnim ishodom, na dionici autoceste u blizini Salzburga.

Njegovo je stajalište da su nesreće posljedica zračenja obližnjeg repetitora za mobilne telefone koji remeti 'ekvilibrij prirodnog zemaljskog zračenja' u tom području. Postavljanjem monolita uspješno je neutraliziran utjecaj moderne tehnologije, tvrdi Tessman. ASFINAG, tvrtka zadužena za upravljane autocestama u Austriji, navodi kako je u početku bilo puno skepse i da se zato projekt držao u tajnosti. Ali, nakon što su druidi srezali broj nesreća sa smrtnim ishodom na tom kobnom mjestu sa šest na godinu na nula u dvije godine, odlučeno je da se sve iznese u javnost. „Plastika nije bila dostupna u starim vremenima, ali čini se da djeluje jako dobro", kazao je Tessman upozorivši da se radi o velikom poslu jer se negativno zračenje antena širi stotinama kilometara.

Znanstvenici nisu oduševljeni. Niti uvjereni u uspješnost druida. „Prirodna znanost zahtijeva dokaze. Ono što se ne može izmjeriti, ne postoji", rekao je dr. Georg Walach s odsjeka za geofiziku pri Sveučilištu Leoben u južnoj Austriji, a prenosi britanski portal Metro.

„Te energetske zrake i njihov protok ne mogu se izmjeriti ni uhvatiti pa znanstvenici negiraju njihovo postojanje", objasnio je dr. Walach. S druge strane druid Tessman kaže da rezultati govore dovoljno sami za sebe. „Ako od mene zatražite znanstveno objašnjenje, ne mogu vam ga dati; jednostavno znam da to funkcionira, a čak ni kritičari ne mogu osporiti našu uspješnost", rekao je na kraju druid.

24.05.2010. 17:50:00
http://metro-portal.hr/druidi-uz-pomoc-kvarca-i-magneta-smanjuju-broj-prometnih-nesreca/40799/