Metro-portal.hr

objavljeno 17.08.2010. 12:41:00
URSH:

Drugi mirovinski stup je čista prevara radnika

VIDEO - Dosta je spašavanja državnog proračuna na račun radnika, umirovljenika i seljaka, poručuju iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske

damir jakuš URSH
damir jakuš URSH (Infopunkt.tv)

Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) održala je konferenciju za novinare pod nazivom "A sad je dosta", na kojoj je čelnik sindikata Damir Jakuš dao primjedbe na vladine prijedloge mirovinske reforme i stečajnog zakona.

''Dosta je spašavanja državnog proračuna na račun radnika, umirovljenika i seljaka, rezanja plaća i mirovina, te zakona koji nisu u službi socijalne države", rekao je Jakuš te istaknuo svoj prijedlog za ukidanje drugog stupa mirovinskog osiguranja koji je za njega besmislen, a država bi tako uštedjela 400 milijuna kuna.

Ukazao je na penaliziranje radnika koji odlaze u prijevremenu mirovinu, te uputio svoj glas za penaliziranje poslodavaca koji otpuštaju radnike starije životne dobi tik pred mirovinu.

Također je istaknuo pitanje visine mirovina, za koje smatra da su nepravedne.

''Stečajni zakon je najzanimljivija tema u Hrvatskoj jer se tu odvilo najviše kriminala, pa se zato i pitam zašto se nije nastavila proizvodnja nakon stečaja, te se smijenio poslodavac", zapitao se Jakuš i za kraj dodao kako bi se neisplata plaća moglo tretirati kao kazneno djelo. (Infopunkt/metro-portal)

17.08.2010. 12:41:00
http://metro-portal.hr/drugi-mirovinski-stup-je-cista-prevara-radnika/46297/